Ultimele Știri

Senatorul PNL Dian Popescu, condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare

Senatorul PNL Dian Popescu a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare, de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta este acuzat pentru complicitate la abuz de serviciu, faptă care i-ar fi adus acestuia 154.000 de lei.

Dumitru Dian Popescu a fost condamnat la închisoare pentru cinci luni, cu suspendare însă. Pedeapsa se datorează faptelor de complicitate la a abuz de serviciu contra intereselor publice. Prin această pedeapsă, acesta a fost achitat și pentru infracţiunile de uz de fals şi de dare de mită.

Fratele acestuia, Gabriel Titus Popescu, a fost și el condamnat la cinci luni de închisoare pentru complicitate la abuz de serviciu contra intereselor publice. Acesta a mai primit alte două luni de închisoare pentru uz de fals, însă acestea s-au contopit cu celelalte cinci.

Fiind implicat în același dosar, Florin Pavel, primarul comunei Peştişani la data faptelor, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi 30.000 de lei amendă penală pentru neglijenţă în serviciu. Sentința primarului s-a transformat în suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de şase ani.

În dosar au mai fost implicați și secretar general adjunct în Ministerul Economiei Dumitru Pârvulescu pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu în formă calificată, precum și Nicolae Isa care a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*