Senatorii votează marţi cererea DNA în cazul Corlăţean

Senatorii urmează să voteze astăzi cererea DNA de începere de urmărire împotriva fostului ministru Titus Corlăţean, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu în Dosarul Diaspora.

Cererea DNA a primit un aviz negativ marțea trecută. Cinci senatori au votat împotriva solicitării DNA, trei pentru şi un vot a fost nul. ”Am prezentat în faţa Comisiei toate argumentele şi datele pentru care eu am susţinut cu argumente faptul că suspiciunile rezonabile şi acuzaţiile DNA sunt total nefundamentate”, a afirmat Corlăţean după vot.

Cererea de începere a urmăririi penale faţă de senatorul Tius Corlăţean pentru abuz în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale a ajuns la Senat în 16 mai, însă procedurile din Senat au fost întârziate de vacanţa pentru camapania electorală, deşi Biroul Permanent a fost convocat de două ori.

Membrii PSD l-au susținut pe fostul ministru, președintele PSD declarându-se mirat că Titus Corlățean a ajuns în această situație. Pe de altă parte, fostul premier Victor Ponta a declarat că decizia CCR privind abuzul în serviciu îl scapă pe fostul său subordonat de răspundere penală.

”Deci dacă ai încălcat cu buna ştiinţă o lege care spune ce trebuie să faci şi să nu faci – eşti pasibil de răspundere penală (dar trebuie arătată prevederea legală)! Dacă nu ai încălcat nicio lege, oportunitatea unei decizii administrative sau politice nu poate fi apreciată de un procuror! Punct. Caz tipic – dosarul lui Titus Corlăţean! Nu scrie în nicio lege câte secţii de vot trebuie să fie în străinătate, putea legal să facă oricâte considera oportun (şi a făcut un număr identic ca în 2009, când nu a fost nicio problemă)! În final s-a dovedit că decizia a fost defectuoasa că au fost cozi în anumite secţii (ceea ce mi-a produs mie un prejudiciu pentru că am pierdut alegerile din această cauză). Corlăţean a răspuns politic prin demisie, dar nici nu a încălcat o lege, nici nu a avut vreo intenţie criminală (că mi-a făcut mie rău deşi evident că nu voia asta)! Clar şi simplu!”, a argumentat deputatul PSD.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *