Ultimele Știri

Senatorii au modificat în regim de urgenţă articolul care l-a salvat pe Şova de arest

În mai puțin de o jumătate de oră, senatorii din Comisia de Regulament au modificat articolul care l-a salvat pe Șova de arest.

Este vorba despre acel articol din Regulamentul Senatului care vorbeşte de numărul necesar de voturi pentru aprobarea unei cereri de reţinere şi arestare, care nu era în concordanţă cu ce scrie în Constituţie şi care l-a scăpat pe Şova de arest.

Curtea Constituțională a primt trei sesizări în cazul votului lui Dan Șova. Se pare că au existat neconcordanțe legislative și astfel senatorii au decis să schimbe Regulamentul Senatului şi Statutul deputaţilor şi senatorilor în ceea ce privește cazurile de reţinere şi arestare preventivă.

Chiar și Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constituţională în privinţa votului Senatului în cazul Dan Şova. Sesizarea vine după două cereri asemănătoare, din partea preşedintelui Iohannis şi a PNL. 

Senatorii vor modifica regulamentul Senatului, astfel încât ceea ce s-a întâmplat în cazul votului pentru ridicarea imunităţii lui Şova să nu se mai repete.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*