Ultimele Știri

Senatorii ating culmea penibilului! ‘Tărtăcuțe’ care votează la ordin

senatori

Senatorii români ating culmea penibilului în ultima perioadă.  Senatorul PNL Sebastian Grapa consideră că votul în plen trebuie dictat pe linie politica de liderul de grup, prin semnul cu degetul, iar senatorii sa voteze la ordin, fără ași mai pune puțin creierul la contribuție. 

Cameră a Parlamentului. Senatul României ne relevă situația dezastruoasă în care se află clasa noastră politică. Incompetența senatorilor și dosarele penale se leagă mână în mână, nu mai puțin de 14 senatori au probleme cu legea în acest moment, iar activitatea DNA, aduce pe zi ce trece noi nume din rândurile celor care ar trebui să facă legi. În acest caz, dacă ei sunt incompetenți și nu pot gândi singuri, oare de ce legi vom avea parte? 

Stenogramă din 16 februarie 2015:

(…)

„Domnul Sebastian Grapă: Mulţumesc, domnule preşedinte. Sunt două idei pe care aş dori să vi le spun şi, aşa, sub rezerva faptului că, dacă n-o să ţinem cont de ele, n-o să facem altceva decât să facem, aşa, pe finalul mandatului, nişte eroi. Nu vreau să dau nume ale celor care nu fac altceva decât să comenteze, pentru că vor să-şi bifeze la activitate luări de cuvânt, iar limitarea dezbaterilor ar duce la transformarea acestora în nişte eroi naţionali, care vin şi spun:

„Mie îmi este luat dreptul la cuvânt.” Mă rog, retorica o cunoaştem, aia de doi bani. Probabil că cel mai bine ar fi să inventăm un aparat de măsură a ridicolului şi, în momentul în care ajunge la nivelul maxim, automat să tacă, dar e greu, este foarte greu. Parlamentul European însă funcţionează după un principiu extrem de bine statuat, şi anume discuţiile în comisie, rezultatul comisiei este sfânt pentru plen. Noi de ce nu putem să-l aplicăm? În general, în proporţie de zero virgulă… cât vreţi la sută, asta a fost numai devierea, dar, în principiu, respectam decizia plenului.

Haideţi să aplicăm şi noi acest principiu. Liderii marcanţi ai grupurilor politice stabilesc: „Domnule, acesta este votul, aşa vom face. Atunci, totul nu e decât o chestiune care intră într-o maşinărie elementară, iar intervalul de timp va fi de maximum 30 – 40 de minute.

Asta, în situaţia în care, repet, avem ziua de dezbatere în care se manifestă fiecare aşa cum îl duce tărtăcuţa, iar, în momentul în care intrăm la vot, atunci avem foarte clar, ştim fiecare ce face, în funcţie de semnul pe care-l face liderul pe care-l avem. Dar, să limitezi dezbaterile, vă spun că deschidem o cutie a lu’ tanti Pandora şi ştiţi ce se întâmplă. Mulţumesc”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*