Ultimele Știri

Semințele de cânepă, beneficii multiple

Puține alimente pot concura proprietățile nutritive ale semințelor de cânepă. Acestea sunt un puternic anti-inflamator natural, datorită cantității însemnate de acizi alfa-linoleici și gama de acizi linoleici, care fac parte din grupa acizilor omega, sporesc protecția cardiovasculară și ușurează simptomele cauzate de eczeme.

Prin prisma scopurilor medicinale și dietetice, semințele de cânepă joacă un rol deosebit în viața noastră. Acestea conțin: mangan, vitamina E, magneziu, fosfor, zinc, fier, proteine.

seminte_de_canepa_1399552840

Efecte anti-inflamatorii

Inflamația apare atunci când organismul tău este slăbit. Fiecare vârstă își are slăbiciunile și bolile ei, iar inflamația cronică este adesea asociată cu diabetul, cancerul și bolile de inimă. Aportul mai mare de omega-6, în comparație cu omega-3, creează un dezechilibru, favorizând apariția inflamației, dar acesta poate fi echilibrat reducând consumul de omega-6 ( regăsit în uleiuri vegetale) și creșterea celui de semințe de cânepă, care presupune un conținut excelent de omega-6 la omega-3.

Stilul de viață joacă un rol important. Lipsa de somn, stresul, consumul de alcool, un mediu de viață toxic, abuzul de substanțe și medicamente creează terenul propice dezvoltării inflamațiilor.

Prevenirea bolilor cardio-vasculare

Semințele de cânepă conțin din abundență arginină, un aminoacid care deține rolul de protecție împotriva disfuncției endoteliale, care poate duce la arterioscleroză ( îngroșarea pereților arterelor). Astfel, putem îmbunătăți performanța cardiacă și putem preveni un eventual atac de cord.

Restaurarea fluxului sanguin la nivelul țesuturilor cardiace ( reperfuzia) după un atac de cord contribuie la generarea de specii de oxigen reactive care induc contracții și aritmii, acestea din urmă deteriorând și ele inima ( procesul poartă denumirea de ischemie – reperfuzie).

Cercetările au demonstrat că, consumul de semințe de cânepă, a contribuit la o recuperare mai rapidă, iar în decursul a 12 săptămâni, s-au constatat îmbunătățiri semnificative la nivelul de funcționare al mușchilor inimii.

Vindecă eczemele

Eczema sau dermatita atopică este o tulburare cronică la nivelul pielii. Simptomele sunt uscarea pielii, mâncărime, care pot duce ulterior la complicații, adică la erupții cutanate. Prin concentrația de acizi grași și vitamina E, semințele de cânepă oferă soluția perfectă pentru îmbunătățirea calității pielii. Se recomandă, așadar, uleiul de cânepă ( două lingurițe pe zi).

uleiul-din-seminte-de-canepa-o-comoara-pentru-sanatate-18027352

Deși cânepa este derivată  din planta de marijuana, aceasta conține mici concentrații de tetrahidrocanabinol (THC ) și poate fi integrată în dieta zilnică, fără griji de a experimenta efecte psihoactive.

Consumul de semințe de cânepă

Presară semințe de cânepă pe salate, combină cu cereale, amestecă în iaurt, piureuri și shake-uri.

Se pot consuma crude, ca o gustare.

Le putem regăsi în produsele de patiserie, cum ar fi pâinea, brioșele, batoanele de cereale uscate.

Loaves-of-seed-fruit-nut-bread

Semințele de cânepă sunt delicioase, ele tind să semene la gust cu cele de floarea soarelui.

Tot ce aveți nevoie pentru a vă bucura de proprietățile deosebite ale alimentelor provenite din natură, se regăsește în rețeta aceasta:

4 căni de busuioc proaspăt, spălat

½ cană semințe de cânepă

½ ceașcă de ulei de măsline extra-virgin

1 linguriță de usturoi proaspăt tocat

¼ nuci de pin, prăjite ( dacă este posibil, pentru un plus de savoare)

¼ linguriță de sare de mare și piper, după gust

Amestecă ingredientele până obții o textură netedă și servește această porție de sănătate împreună cu alimentele tale preferate.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*


About Crina Anamaria Calotă (20 Articles)
Without dance there is no love. Without love there is no passion. Without passion there are no humans.
Contact: Website