Ultimele Știri

Semințele care previn cataracta, artrita și osteoporoza

Susanul, originar din Africa, este considerată fi cea mai veche cultură de semințe oleaginoase cunoscută de umanitate. 

Susanul este folosit cu preponderență în produsele de patiserie, salate, supe creme sau chiar sosuri. Însă pe lângă propietățile culinare, semințele de susan previn multe boli. Sunt bogate în carbohidraţi buni, grăsimi sănătoase, magneziu, fier, fosfor, vitamina B1, vitamina E, zinc, mangan, cupru şi triptofan.

Previn osteoporoza. Datorită conţinutului ridicat de calciu, magneziu şi zinc, seminţele de susan hrănesc oasele şi previn dezvoltarea unor boli precum osteoporoza. Astfel, introdcerea lor în alimentaţia zilnică poate ajuta la prevenirea apariţiei acesteia.

Previn cataracta. Cataracta este una dintre cele mai grave boli oftalmologice, dar, din fericire, consumul seminţelor de susan ajută la prevenirea acestei afecţiuni. În mare parte, proprietăţile lor protectoare se datorează conţinutului ridicat de vitamina E pe care îl au.

Previn bolile de inimă. Seminţele de susan au un conţinut ridicat de grăsimi mononesaturate, astfel că au rolul de a scădea nivelul de colesterol rău şi de a curăţa vasele de sânge de sedimentele grase. În acest fel, protejează inima de ateroscleroză şi îmbunătăţesc circulaţia sangvină. De asemenea,  reglează tensiunea arterială.

Previn artrita reumatoidă. Artrita reumatoidă, o afecţiune care se manifestă la nivelul articulaţiilor şi care apare în general după vârsta de 40 de ani, poate fi preveniotă prin consumul regulat al seminţelor de susan. Deoarcere ele conţin cupru, un microelement care actionează ca un antiinflamator şi păstrează sănătatea articulaţiilor, sunt eficiente în prevenirea acestei boli.

Previn cancerul. Studiile arată că seminţele de susan conţin antioxidanti puternici, care păstrează supleţea pielii, dar care pot preveni şi anumite tipuri de cancer. Responsabili pentru proprietăţile lor sunt lignanii, nişte compuşi care au puterea de a scădea riscul de cancer la sân sau de colon.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*