Șeful UPU-SMURD de la Floreasca: Acest demers a început în urmă cu câteva luni. Din momentul în care nu se mai discută decât prin hârtii – e o problemă

Șeful Departamentului UPU – SMURD al Spitalului de Urgență Floreasca, medicul Bogdan Oprița, declară că problemele din unitatea medicală au început în urmă cu câteva luni, însă rezolvarea lor a fost problematică ”din moment ce se discută doar prin hârtii”.

„Acest demers să știți că nu a început acum, a început în urmă cu câteva luni. Am încercat să rezolvăm această problemă. (…) Este regretabil că s-a ajuns la o astfel de situație din cauza lipsei de dialog al unor conducători ai unei instituții. (…) Au fost discuții inițial verbale, după care au fost făcute memorii în scris către conducerea instituției. Au fost memorii înaintate Ministerului de Interne la Departamentul pentru Situații de Urgență asupra situației, au fost înaintate către Ministerul Sănătății. S-au discutat în comisia interministerială suport tehnic. Din punctul meu de vedere, ca șef de secție, am făcut toate demersurile necesare. Dar, din momentul în care nu s-a mai dorit să se discute decât prin hârtii — e o problemă”, a spus Oprița.

El a adăugat că la discuțiile cu ministrul Sănătății au participat și reprezentanți ai secției de terapie intensivă, care au semnalat la rândul lor anumite probleme.

„Tocmai pentru că am depus jurământul lui Hipocrate, nu poți să ieși în stradă, nu poți să primești un pacient în spital fără să ai la dispoziție ceea ce îți trebuie ca să îl tratezi corect”, a precizat medicul.

Oprița a mai spus că departamentul pe care îl conduce are în prezent 33 de posturi ocupate, dar că nu s-a aprobat scoaterea la concurs a unor noi posturi, în ciuda referatelor depuse, conform Agerpres.

„Jurământul lui Hipocrate se referă la relația directă a medicului cu pacientul. Adică, în momentul în care sunt în fața unui pacient, trebuie să respect acest jurământ. Nu am depus niciun jurământ personal — nici eu și cred că niciunul dintre colegi — de fidelitate față de domnul manager al spitalului. Ca urmare a acestui lucru, spun doar atât: în raport direct cu pacientul respectăm evident jurământul lui Hipocrate și legile țării”, a precizat el.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *