Ultimele Știri

Șeful unui club de fotbal din Liga 1, suspendat pentru suspiciune de blat

Eugen Pîrvulescu

Președintele clubului Pandurii Târgu Jiu Eugen Pîrvulescu a fost suspendat astăzi din funcție de către Consiliul de Administrație, fiind suspectat că ar fi aranjat rezultatul meciului de acum două săptămâni dintre Pandurii și Universitatea Cluj, scor 0-1.

Adunarea Generală a Acţionarilor de la Pandurii îl bănuieşte pe Eugen Pîrvulescu de aranjarea meciului dintre Pandurii și „U” Cluj, încheiat 0-1, astfel că timp de trei luni acesta nu îşi va mai îndeplini acesta sarcinile de serviciu.

„Da, este adevărat. Sunt suspendat până la data de 29 iulie. Mi se pare un lucru normal. Oamenii din Adunarea Generală a Acţionarilor au o mare putere, iar când apar astfel de dubii, e foarte bine să se ancheteze, să se elucideze dacă da sau nu. Dacă am avut vreo implicare, suport consecinţele. Dar vă spun că 100% meciul s-a jucat pe teren. Nu mi-e frică de nimic. Doresc această anchetă pentru a nu-mi fi pătată imaginea”, a declarat Eugen Pîrvulescu pentru ProSport.

Meciul dintre Pandurii şi Universitatea Cluj din 20 aprilie a trezit bănuieli după ce Nuno Viveiros a marcat un gol considerat de mulţi a fi fost prea uşor, iar Mihai Roman a ratat în minutul 53 o lovitură de la 11 metri. 

Meciul de blat ar fi fost aranjat nu pentru pariuri, ci pentru a se plăti nişte datorii, întrucât Eugen Pîrvulescu a revenit la Pandurii la finalul anului 2014, după ce ocupase vreme de patru luni aceeaşi funcţie la Universitatea Cluj.

„Ce să fac acum?! Stau și aștept DNA-ul să vină să deschidă ancheta, să mă ducă la pușcărie”, a spus acesta în cadrul unei conferințe de presă.

În ultimii ani, doar Cornel Penescu a fost condamnat la închisoare cu executare pentru aranjarea unor meciuri de fotbal în România.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*