Ultimele Știri

Șeful SRI: Au fost dejucate atentate în România

Directorul SRI, a declarat pentru un site de știri din România, că au fost dejucate atentate în România și a adăugat că vor mai exista atentate teroriste în Europa.

Totuși, George Maior, directorul SRI, ne liniștește spunând că în acest moment nu există un pericol major de atentat terorist în România. Mai mult, acesta a declarat că s-au luat măsuri suplimentare pentru a asigura ocrotirea necesară a populației.

„Pe baza evaluării serviciului, în concordanță cu situația operativă, nu am considerat necesară ridicarea nivelului de alertă”, a declarat directorul SRI.

George Maior a vorbit și despre atentatele de la Paris, care au tras un semnal de alarmă pentru toți cetățenii europeni. Acesta a susținut că statele europene trebuie să dețină un plan nou și mai eficient pentru a răspunde la evenimentele de acest gen.

”Este nevoie de o intensificare a cooperării serviciilor europene, poate un nou plan european pentru creșterea eficienței capacității de răspuns a statelor europene și a UE la asemenea evenimente. Se pune în discuție chiar înființarea unor structuri de informații mai puternice la nivelul Uniunii ca atare. Vor exista schimbări, inclusiv de ordin legislativ”, spus George Maior, în interviul oferit site-ului ziare.com. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*