Șeful spionajului american: Vă putem spiona cu ajutorul frigiderului, becului sau termostatului

james clapper

Dacă mai aveați dubii că nu suntem urmăriți chiar la fiecare pas, șeful spionajului american le-a spulberat și pe acestea, după ce a declarat că, pentru prima dată, și electrocasnicele conectate la internet pot fi folosite ca instrumente de supraveghere. Printre acestea se numără și frigiderele inteligente, becurile și termostatele,informează Newsweek.

CITEȘTE ȘI: Cum poate citi SRI mesajele de pe Facebook și telefon

James Clapper, directorul comunității internaționale de informații, a declarat în fața adunării unui comitet senatorial, că, așa numitul Internet al Lucrurilor, poate deschide o ‘nouă eră a supravegherii’, permițând astfel agențiilor de informații să poată urmări persoane dincolo de telefoane, tablete sau computere.

‘În viitor, serviciile ar putea folosi Internetul Lucrurilor pentru identificare, supraveghere, monitorizare, localizare și direcționarea pentru recrutarea, sau pentru a avea acces la rețele de date ori de autentificare ‘, a declarat Clapper  într-un raport prezentat  Comitetului Select al Senatului pentru Informații.

CITEȘTE ȘI: Îți merge greu telefonul și consumă mult net? Ai putea avea o aplicație invizibilă

În raportul acestuia se mai spune și că Internetul Lucrurilor este cea mai mare amenințare la adresa securității a SUA, la fel ca și vehiculele autonome și sistemele îmbunătățite de inteligența artificială.

‘Dispozitivele, create și puse în operațiune cu cerințe și testări minime de securitate, precum și o complexitate tot mai mare a rețelelor ar putea duce la vulnerabilități răspândite în infrastructurile civile și sistemele guvernamentale americane’, a mai afirmat Clapper. ‘Aceste evoluții vor reprezenta provocări la adresa apărării noastre cibernetice, însă creează și noi oportunități pentru propriii noștri colectori de informații.’

Producătorii de dispozitive inteligente care se conectează la Internet au fost criticați pentru vulnerabilitatea produselor lor, iar unii experți susțin că securitatea este doar o chestiune care este tratată ulterior. ‘Problema este că multe dintre aceste dispozitive conectate la internet stau foarte prost la capitolul securitate, și asta, deoarece costurile pentru a asigura un standard rezonabil de protecție sunt ridicate’, a declarat Chris Boyd, analist la firma de securitate Malwarebytes, pentru Newsweek într-un interviu recent . ‘Iar toată vina este a produselor vulnerabile.’

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *