Ultimele Știri

Șeful SIS vorbește despre “omuleții verzi” în Republica Moldova

În Republica Moldova sunt peste 100 de ONG-uri, servicii și organizații, partide, mass-media, care sunt gata să sfâșie acest pământ, să rupă în bucăți țara. Menționez doar că SIS-ul cunoaște și monitorizează în limitele legislației aceste structuri și persoane. Să nu se creadă că totul se permite în țara noastră. Vă sigur că nicio declarație cu tentă extremistă sau separatistă nu este lăsată fără atenția SIS-ului. Și dacă nu azi, mâine autorii acestora vor trebui să răspundă în fața legii, a declarat șeful SIS, Mihai Balan, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Șeful SIS spune că în pofida problemelor existente, SIS-ul reușește să depisteze provocatorii din Republica Moldova, care în ajunul sau în perioada anumitor evenimente intenționează să întreprindă acțiuni de destabilizare. “Aici aș menționa cazul din sudul Republicii Moldova care ofițerii din cadrul Serviciului au întreprins o gamă întreagă de acțiuni care s-au soldat cu depistarea anumitor persoane”, a explicat Balan, care a exemplificat mai multe rețineri a provocatorilor. “Au fost cazuri când atât noi, cât și ofițerii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au depistat persoane care intenționau să intre în Republica Moldova, având scopuri neclare de aflare în țară, dar ulterior ei au fost expulzați din țară” a mai adăugat Balan.

Referindu-se la serviciile secrete ale altor state care activează în Republica Moldova activează Serviciile Speciale nu numai ale Federaţiei Ruse, dar şi ale altor state. Fiecare ţară are interes faţă de Republica Moldova şi îşi face misiunile conform legislaţiei. Cum şi noi avem interesul în alte state şi ne facem datoria pentru asigurarea securităţii statului Republica Moldova.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*