Ultimele Știri

Șeful SIF Banat Crișana, Dragoş Bîlteanu, adus la audieri la DIICOT

Preşedintele SIF Banat-Crişana, Dragoș Bâlteanu a fost chemat la audieri la sediul DIICOT, în urma unor suspiciuni de delapidare a companiei pe care o conduce. În urma perchezițiilor care au avut loc în cursul dimineții, alte 11 persoane au fost aduse la sediul DIICOT pentru audieri.

Procurorii susţin că există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 –2014, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop obţinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat Crisana SA şi SIF Muntenia, prin delapidarea acestora (în modalitatea însuşirii/traficării), fonduri ce au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societăţi nerezidente (offshore), controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, tocmai pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei acestora.

De asemenea, potrivit procurorilor, există suspiciuni că membrii grupului infracţional organizat s-au implicat şi în operaţiuni de manipularea pieţei de capital, prin realizarea mai multor tranzacţii în datele de 12.09.2013, 13.09.2013 şi 16.09.2013 în cadrul Bursei de Valori Bucureşti.

Mai mult, se pare că această organizație a realizat tranzacții la Bursa de Valori București prin care a manipulat piața de capital. Liderii SIF Banat-Crișana SA, au beneficiat de toate aceste operațiuni, cu ajutorul cărora și-au consolidat poziția.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*