Șeful Poliției Sibiu: Ordinul de a împușca ursul a fost corect

  • Nicoleta Ungureanu
  • 14 octombrie 2016
  • Social

Tiberiu Ivancea, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu, declară că măsura de împușcare a ursului a fost corectă, deoarece s-a încercat inițial tranchilizarea lui.

Urgența gestului este explicată prin faptul că la fabrica de mobilă erau la muncă 50 de muncitori, potrivit prefectului județului Sibiu, Cristian Roman.

Unul dintre cei doi veterinari chemati de noi a reușit, în Orașul de Jos, într-o curte, în care se băgase ursul la un moment dat, a reușit să intre și l-a împușcat de aproape, de la maxim 10 metri, zice omul. L-a lovit cu tranchilizantul, ursul a căzut peste niște ghivece, ca urmare a șocului, nu că l-a tranchilizat. S-a ridicat imediat și a venit spre el, dând semne că vrea sa-l atace. Omul a ieșit și a tras poarta după el. Ulterior, am gasit seringa la fața locului, dovadă că a fost tranchilizat. Ursul a fost tranchilizat cu cel puțin o jumătate de ora înainte să fie împușcat, ceea ce înseamnă că tranchilizantul nu și-a făcut efectul”, a declarat Tiberiu Ivancea, seful IPJ Sibiu.

Șeful IPJ Sibiu a spus că ursul a fost împușcat de către un politist din subordinea sa si ca el considera ca masura a fost corecta, pentru a proteja oamenii aflati la fata locului, care erau in pericol sa fie atacati.

„Când a fost împușcat ursul, nu exista în apropiere nimeni cu pușca cu tranchilizant, pentru că cei doi de la Zoo se despărțisera în două echipe de căutare și unul dintre ei venise ulterior”, a menționat șeful IPJ Sibiu. În evidență IPJ Sibiu există patru puști cu tranchilizante deținute legal în municipiul Sibiu, din care două sunt cele din dotarea celor doi veterinari din parcul zoo din oraș și alte două care stau în rastel la Primărie și nu le folosește nimeni.

loading...

One thought on “Șeful Poliției Sibiu: Ordinul de a împușca ursul a fost corect

  1. si nu puteati sa il mai impuscati o data cu tranchilizant ????? nu sunteti in stare de nimic; politie cu creierul in pantaloni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *