Ultimele Știri

Şeful poliţiei moldovene, reţinut la Moscova pe motiv că seamănă cu un infractor

Gheorghe Cavcaliuc, a fost reţinut timp de trei ore pe aeroportul Domodedovo din Moscova, după ce a fost confundat cu un infractor dat în urmărire internaţională

gheorghe cavcaliuc

Şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie (IGP) din Republica Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reţinut timp de trei ore, marţi, pe aeroportul Domodedovo din Moscova, după ce a fost confundat cu un infractor dat în urmărire internaţională.

Gheorghe Cavcaliuc călătorea spre Minsk, împreună cu ministrul moldovean de Interne, Oleg Balan, când a fost reţinut de poliţia rusă pe aeroportul Domodedovo, din Moscova.

Iniţial, Cavcaliuc a fost reţinut pe motiv că ar exista ceva probleme cu paşaportul său. Ulterior, grănicerii ruşi şi-ar fi motivat decizia prin faptul că acesta ar semăna cu o persoană care a fost dată în urmărire internaţională.

 După trei ore a fost eliberat, iar agenţii Serviciului rus de Securitate (FSB) au prezentat scuze pentru confuzie, a declarat Cavcaliuc.

La rândul său, ministrul moldovean al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a declarat pentru Unimedia că este vorba despre o neînţelegere.

„Actualmente suntem împreună cu delegaţia la Aeroport. Mergem la Minsk. Este vorba despre o neînţelegere, ne vom clarifica. Nimeni nu este reţinut. Vom veni cu o declaraţie oficială dacă va fi necesar”, a precizat Balan.

Oficialii au luat apoi avionul către capitala Belarusului, unde urmau să participe la reuniunea ordinară a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Interne ai statelor membre CSI.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*