Ultimele Știri

Șeful NATO trage un semnal de alarmă cu privire la exercițiile militare desfășurate de Rusia: Trebuie să evităm accidente sau erori care să scape de sub control

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat vineri, în timpul unei conferinţe de presă la Roma, că Rusia are un comportament imprevizibil, iar toate exercițiile efectuate ar putea face parte ”dintr-o schemă de activitate militară de mare anvergură”.

Jens Stoltenberg declară că ”în ultimele săptămâni Rusia a desfăşurat în apropierea frontierelor Alianţei sisteme de rachete care pot transporta focoase nucleare”

”Aliaţii sunt foarte preocupaţi de acest comportament. Ne vom continua politica de apărare fermă combinată cu dialogul politic (…) Misiunea NATO este să asigure securitatea aliaţilor noştri. Dar trebuie să evităm accidente sau erori care să scape de sub control”, a mai spus el la conferinţa de presă comună cu ministrul italian de externe, Paolo Gentiloni.

Secretarul NATO critică, de asemenea, Rusia, pentru fraptul că în ciuda opunerilor la nivel internațional, ”continuă să bombardeze oraşul Alep şi să sprijine regimul sirian”.

”Siria este sursa multor provocări de securitate ce provin dinspre vecinii noştri din sud’, a mai menţionat Stoltenberg, care a participat la Roma la un eveniment organizat de Colegiul de Apărare al NATO, instituţie ce are sediul în capitala Italiei

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*