Ultimele Știri

Șeful Executivului din Hong Kong va purta un dialog cu liderii studenților

Liderul Hong Kongului, Leung Chun-ying, a fost de acord, astăzi, să poarte discuții cu manifestanții pro-democrație, după ce aceștia au  amenințat că vor intensifica demonstrațiile  și  vor invada clădirile  guvernamentale. 

Protestatarii din Hong Kong doresc, în același timp, și  demisia șefului Executivului, Leung Chun-ying, perceput ca o marioneta a Partidului Comunist Chinez (PCC), refuzând orice concesie, atât timp cât acesta își va păstra funcția.

Leung Chun-ying nu a demisiont, însă acceptă un dialog cu studenții care îi reprezintă pe protestatari.  Liderii studenţilor contestatari din Hong Kong au anunţat astăzi că acceptă oferta de dialog a şefului Executivului, însă continuă să solicite demisia acestuia.

„Federaţia Studenţilor din Hong Kong va avea o întâlnire publică cu secretara şefă a administraţiei, Carrie Lam”, a anunţat acest grup într-un comunicat.

Promisiunea că liderul Hong Kongului va purta discuții cu protestatarii, a mai calmat pentru moment spiritele, iar demonstrațiile nu au escaladat.

Manifestanții, care cer un vot universal și deplin, protestează de șase zile în zona administrațiilor guvernamentale, între cartierele Admiralty și Central, blocând străzile și intersecțiile. Activitatea economică și circulația sunt puternic perturbate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*