Ultimele Știri

Şeful Executivului din Hong Kong reia dialogul cu studenţii prodemocrație

Directorul executiv al Hong Kongului, Leung Chun-ying, a declarat că  guvernul  va  purta discuții cu studenții chinezi, în urma ciocnirilor violente de ieri. 

Șeful Executivului din Hong Kong a făcut această declarație, după două săptămâni de proteste intense și  violente, care au paralizat mai multe zone ale orașului. Protestatarii cer alegeri libere în 2017 și  așteptă, în continuare, ca  Leung să demisioneze, însă Beijingul  insistă să păstreze controlul asupra candidaturilor.

Leung a afirmat  că a invitat un vicecancelar de la  o universitate din Hong Kong pentru a găzdui discuțiile cu studenții, care au ieșit în stradă pentru a cere Chinei să  renunțe la planurile de a  selecționa  candidații  pentru alegerea succesorului lui Leung în 2017.

China a decis în august că locuitorii Hong Kongului  pot vota, pentru prima dată, directorul executiv, însă candidații pentru  acest post vor fi analizați de către un comitet de nominalizare, un mecanism care va garanta un lider loial guvernul de la Beijing, susțin  forțelor pro-democrație.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*