Ultimele Știri

Șeful Direcției de Agricultură Mureș reținut de DNA.

Procurorii DNA l-au reţinut pe Liviu Timar, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Mureş, pentru luare de mită şi primire de foloase necuvenite. Acesta ar fi fost mituit cu câteva sute de kilograme de îngrășăminte.

DNA precizează că, în perioada 2012-2014, Direcţia pentru Agricultură Mureş a efectuat şapte controale la firma administrată de Ioan Pop, în urma cărora Liviu Timar a primit de la acesta 34.000 kg îngrăşăminte, 184 litri pesticide şi şapte saci de sămânţă porumb, în valoare de peste 88.000 de lei.

“Aceste foloase necuvenite au fost primite de Liviu Timar, atât în legătură cu exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor sale de serviciu, cât şi pentru a întârzia efectuarea unor controale la firma lui Pop, controale care urmau să stabilească dacă această societate cultivă sau nu soia modificată genetic. Acest lucru urma să îi permită lui Ioan Pop să recolteze respectiva cultură, făcând astfel imposibilă efectuarea controalelor. Mai mult, Liviu Timar a pus la dispoziţia comisiilor constituite în vederea efectuării controalelor din 30 iulie şi 22 septembrie 2014 materiale cu termenul de valabilitate expirat pentru testarea plantelor de soia”, se arată în comunicatul DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*