Ultimele Știri

Șeful CJ Brăila este reținut de DNA Galați

Președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu a fost reținut în această dimineață după ce a fost adus joi seară, la sediul DNA Galați, pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu și conflicte de interese.

Alături de acesta au mai fost reținuți și funcționarii publici, Florin Mija și Nicolae Moisiu. În urma întocmirii de către procurori a ordonanței de reținere, există susiciunea că Gheorghe Bunea Stancu, alături de cei doi funcționari publici, Florin Mija și Nicolae Moisiu, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, în contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achiziţii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local şi judeţean, organizate de CJ Brăila.

Licitațiile au fost organizate astfel încât trei societăți comerciale să dețină  monopolul, fiind mereu singurele participante, de fapt. În urma acestor licitații, cele trei societăți comerciale  câștigau contracte de achiziție publică pe plan local și județean. În cazul în care mai existau și alte societăți participante, se realizau proceduri prin care firmele agreate fie ofereau prețuri foarte mici, fie îndeplineau anumite condiții care erau considerate esențiale.

De asemenea, pocurorii susțin că la una dintre cele trei societăți, Gheorghe Bunea era acționar indirect.

Potrivit DNA,în urma îndeplinirii în mod defectuos a tribuțiilor de serviciu, s-a adus un prejudiciu în valoare de 2.924.817,60 lei și  vătămarea intereselor legitime ale agenţilor economici care au participat la procedurile de achiziţii publice şi au fost descalificaţi în mod discriminatoriu.

SONY DSC

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*