Ultimele Știri

Șeful ANAF nu vrea să demisioneze | „Vreau să fiu demis!”

gelu diaconu

Președintele ANAF,  Gelu Diaconu, a anunțat că nu își va da demisia după ce a fost acuzat de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului în dosarul liderilor romilor, Nicolae Păun și Mădălin Voicu. 

Ministrul Finanțelor Anca Dragu a cerut demisia lui Gelu Diaconu și a subordonatului său, vicepreședintele ANAF Mihai Gogancea-Vătăşoiu, ambii suspectați de fapte de corupție. 

Cei doi iar fi ajutat pe Mădălin Voicu și Nicolae Păun să deturneze fonduri de circa 7 milioane de euro, bani destinați asociației Partida Romilor. 

„Fiscul este una dintre cele mai importante instituţii din România, iar conducerea sa trebuie să fie mai presus de orice suspiciune. În această situaţie, în care preşedintele şi vicepreşedintele ANAF sunt puşi sub acuzare, este normal să le cer demisia. Asupra integrităţii conducerii ANAF nu trebuie să existe nici o urmă de îndoială. Le-am cerut demisia celor doi pentru că, în poziţiile pe care le deţin, nicio suspiciune nu este acceptabilă din perspectiva integrităţii pe care ANAF, ca instituţie, o reclamă”, a declarat Dragu într-un comunicat.

Șeful ANAF, Gelu Diaconu, i-a transmis doamnei ministru că nu își  va da demisia.

„În ce privește solicitarea doamnei ministru Dragu de a îmi prezenta demisia, precizez că nu îi voi da curs întrucât doresc să fiu demis din funcție, astfel încât la finalizarea acestui dosar cineva să-și asume consecințele aceste măsuri”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*