Ultimele Știri

Şeful Agenţiei Naţionale a Medicamentului: Nu am înţeles niciodată de ce să dai 30 de lei pe o cutie de Nurofen când există antiinflamatoare la 5 lei

Șeful Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a făcut o declarație interesantă. Acesta critică oamenii care preferă să cumpere medicamente mai scumpe, doar pentru că sunt cunoscute.

Marius Savu a recomandat celor care cumpără medicamente să înlocuiască medicamentele scumpe cu alternative mult mai ieftine. Acesta a oferit și un exemplu: „în cazul produselor antiinflamatoare (împotriva durerilor şI febrei), oamenii cheltuiesc 15, 20 sau 30 de lei pentru o cutie de Nurofen (produs ce nu necesită prescripţie), când există variante mai ieftine, care costă 5 lei.”

“Nu am înţeles niciodată de ce. Probabil că e puterea reclamei la televizor”, a spus Marius Savu.

Ministerul Sănătății a demarat controale în farmaciile din țară. Autoritățiile vor să urmărească cum se face eliberarea de medicamente. Se pare că farmaciile sunt obligate să elibereze pacientului medicamentul cu prețul cel mai scăzut. Dar acest lucru nu se întâmplă. Trăim într-o lume a publicității și marketingului iar acest lucru se aplică și în domeniul medical. Atât medicii de familie cât și farmaciile au contract cu diferiți producători sau distribuitori de medicamente. De aceea preferă să vândă anumite medicamente, fie ele chiar foarte scumpe, decât să se supună legii și să recomande produsele cu prețul cel mai mic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*