Ultimele Știri

Şeful AFAN: „Cu Burleanu, nicio schimbare”

Emilian Hulubei

Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, este nemulţumit după ce la ultimul Comitet Executiv al FRF s-au adus modificări la regulamente care-i vizează pe fotbalişti. Multe dintre ele se referă la rezilierea unilaterală a contractelor şi sunt destule clauze surprinzătoare  chiar în documentele unor echipe de Liga 1. Hulubei nu a exclus o posibilă grevă anul acesta a jucătorilor, care ar fi din ce în ce mai nemulţumiţi de aceste schimbări care ţin de actele semnate de ei.

„Au fost unele modificări care ne-au cam nemulţumit. Aceste modificări, mai ales unele clauze din contracte, nu au nicio legătură cu codul muncii, cu legile europene. Sunt regulamente făcute pe brânci, puteau aştepta acel contract cadru impus de Comisia Europeană. Nu văd nicio schimbare acum cu Răzvan Burleanu faţă de Federaţia condusă de Mircea Sandu. La vechea conducere, am găsit o înţelegere în cazul fotbaliştilor de la Sportul Studenţesc, pentru că atunci comisiile FRF au urgentat cazul, iar jucătorii şi-au putut găsi alte echipe. Acum, repet cu Burleanu nu este nicio schimbare în bine. Mai avem răbdare, chiar dacă a apărut această dezamăgire cu regulamentele care-i vizează pe jucători. Există acest avantaj al jucătorilor nedreptăţiţi de a merge la TAS, însă implică şi o cheltuială  acest lucru.”, a declarat Hulubei. Şeful AFAN ne-a dezvăluit şi de unde a plecat pe acest drum de a reprezenta jucătorii nemulţumiţi în raport cu FRF şi cluburile.

Ultima informare a AFAN către FIFA, trimisă în 17 Iulie:

„Jucam la Câmpina, echipa domnului Chiţu, prieten cu domnul Mircea Sandu. Mi-au înlocuit paginile din contract, mai puţin ultima unde apărea şi semnătura mea. M-am judecat la comisiile FRF şi nu am câştigat. Ba din contra, m-au suspendat doi ani. Pentru că eram reprezentat de AFAN atunci, Dumitru Costin mi-a propus să vin să ajut. Şi aşa a pornit totul. Acum, nu exclud o grevă a jucătorilor dacă le va ajunge cuţitul la os. Va fi rău atunci când sistemul competiţional va reduce numărul de echipe”, a spus Hulubei. În biroul său sunt o mulţime de tricouri ale fotbaliştilor români cunoscuţi, sau unele cu foşti jucători, cum ar fi cel cu Cristian Chivu. Sub acest material puteţi observa galeria foto, una destul de interesantă.

Fotoreportaj Balaci Marius: 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*