Ultimele Știri

Șefii din transporturi, salarii nesimțite. România, codașa Europei la infrastructură

Managerii companiilor de stat falimentare au salarii de până la 10.000 de euro, adică de 20 de ori salariul mediu pe economie

salarii nesimte

România anului 2015: codașa Europei la infrastructură, mai exact pe locul 121 din 141 de ţări prezentate într-un raport al Forumului Economic Mondial, trenuri întârziate, lucrări făcute încet și foarte prost, angajați plătiți la „mila șefului”, servicii care lasă mult de dorit, clienți nemulțuimiți, iar lista, știm cu toții, poate continua.

Însă, în ceea ce privesc lefurile „capilor de la transporturi”, lucrurile nu stau prost deloc. Managerii acestora au salarii de până la 10.000 de euro, adică de 20 de ori salariul mediu pe economie. Rezultatele lor la cârma companiilor nu sunt deloc proporționale cu veniturile. Chiar dacă şi-au diminuat pierderile, TAROM şi CFR Marfă, de exemplu, sunt de şapte ani pe minus.

Narcis Neaga conduce Compania de Drumuri de trei ani, iar potrivit declaraţiei de avere, anul trecut a câştigat aproape 19.200 de lei în fiecare lună. Un salariu de peste şapte ori mai mare decât cel mediu pe companie.

Şi pe calea ferată stăm la fel de prost. Iosif Szentes conduce CFR Călători de aproape cinci luni. Este plătit ca manager privat, cu aproape 10.500 de lei, la care se adaugă o componentă variabilă, care ar trebui să ţină cont de rezultatele sale în funcţie. Cu trenurile de stat au călătorit în prima jumătate a acestui an aproape 27 de milioane de călători, cu 800.000 mai puţini ca în aceeaşi perioadă a anului trecut. În acest interval, şi afacerile companiei de stat au fost în scădere. Şefii de la CFR dau vina pe subvenţia mai mică primită de la stat şi spun că în această perioadă s-a reuşit o reducere a datoriilor.

Pierderile CFR Marfă au ajuns la şase milioane de euro anul trecut. De ce?

Compania de stat pe care România vrea să o vândă, CFR Marfă, nu are director cu atribuţii depline. Şi nu de ieri de azi. Trei directori interimari s-au perindat la conducere, plătiţi cu 8.800 de lei pe lună. Dan Costescu, şeful de la CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară, câştigă aproape 10.000 de lei pe lună. Cu mii de kilometri de şină restanţi la reparaţii şi sute de puncte periculoase, CFR SA a făcut un profit de 16,5 milioane euro în primele cinci luni ale anului. Bineînțeles, faptul că se fură ca în codru este principalul motiv pentru care companiile de stat merg prost și foarte prost.

Dintre şefii companiilor de stat din transporturi, cel mai mare salariu îl are belgianul Christian Heinzmann, care conduce TAROM din 2012. Încasează 10.000 de euro pe lună. Anul trecut, TAROM a avut pierderi de 24,7 milioane de euro. Bani frumoşi încasează şi şefii de la Aeroporturi Bucureşti şi Portul Constanţa – peste 15.500 de lei, respectiv aproape 14.000 de lei în fiecare lună.

În ţările aşezate, occidentale, diferenţa medie este de 1 la 5 între cel mai mic salariu într-o firmă şi cel mai mare”, spune George Butunoiu, specialist în recrutare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*