Ultimele Știri

Șefa ICCJ nu este de acord cu „perpetuarea nepotismului în cabinetele de parlamentari”

Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, a comentat modificările pe care parlamentarii vor să le aducă Legii conflictului de interese. Prin aceste modificări ei nu vor mai fi incriminați pentru numirile pe care la fac în cabinetele lor, chiar dacă își angajează rudele sau apropiații.

„Vi se pare firesc, normal, perpetuarea nepotismului în cabinetele de parlamentari? În dispozițiile Codului Penal a fost incriminată infracțiunea de conflict de interese”, a declarat șefa ICCJ.

Adoptarea unei astfel de modificări ar atrage după sine și consecințe, iar șefa ÎCCJ a atras atenția că în acest caz inclupații ar scăpa de acuzația de conflict de interese.

„În materie penală funcționează principiul legii mai favorabile și în momentul în care apar modificări legislative se aplică legea care are prevederi mai favorabile pentru inculpatul respectiv”, a mai spus șefa Înaltei Curți.

Dacă legea ar fi aprobată, functionarilor publici li s-ar permite să își angajeze rudele până la gradul II inclusiv, fără ca acest lucru să fie considerat conflict de interese.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*