Ultimele Știri

Şefa FMI, inculpată în Franţa pentru un prejudiciu de peste 400 de milioane de euro

lagarde

O instanţă din Franţa a decis iniţierea unui proces în cazul rolului directorului FMI Christine Lagarde în plăţi ilegale în valoare de 400 de milioane de euro făcute către omul de afaceri francez Bernard Tapie, în perioada în care a ocupat funcția de ministru, informează Reuters.

Christine Lagarde era ministru al Economiei în Administraţia preşedintelui Nicolas Sarkozy, iar dosarul său va fi judecat de Curtea de Justiţie a Republicii Franţa, a transmis Procurorul general francez.

„Doamna Lagarde va reitera că a acţionat în interesul statului francez, prin respectarea în totalitate a legii”, a transmis biroul directorului Fondului Monetar Internaţional.

Decizia de joi este surprinzătoare, dat fiind că procurorii recomandaseră în septembrie încetarea anchetei care o viza pe Christine Lagarde.

Fostul ministru al Economiei este cercetat pentru neglijenţă în serviciu, reproşându-i-se că nu s-a opus unei decizii de arbitraj şi nu a formulat recurs contra sentinţei din iulie 2008 care îl favoriza pe Bernard Tapie.

Dosarul se referă la o sentinţă de arbitraj prin care Bernard Tapie a primit 403 milioane de euro, dintre care 45 de milioane ca prejudiciu moral, pentru încheierea unui litigiu cu Banca Crédit Lyonnais privind vânzarea Adidas în 1994.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*