Ultimele Știri

Şefa FMI, Christine Lagarde, avertisment pentru liderii G-20

Conform Bloomberg, liderii economici au cerut statelor din G-20 să lupte pentru păstrarea liberei circulaţii de bunuri, avertizând că mişcările populiste dezvoltate în mai multe naţiuni ameninţă creşterea şi comerţul.

Christine Lagarde, directorul FMI, în condiţiile în care ea a lansat un avertisment cu privire la cum se arată creşterea în 2017, a cerut şefilor corporaţiilor să facă lobby la guverne pentru a păstra fluxul comercial.

Directorul general al Băncii Mondiale Roberto Azevedo şi ministrul comerţul din Canada Chrystia Freeland au susținut declarațiile directorului Fondului Monetar de Investiții.

„Comerţul a scăzut prea mult şi a fost jos prea multă vreme”, a spus Lagarde liderilor G-20, citând o mişcare anti-comerţ în politică şi opinia publică. „Dacă nu este comerţ internaţional, nu există investiţii peste hotare, dacă serviciile, capitalul, oamenii şi bunurile nu trec graniţele, atunci este mult mai puţină activitate pentru voi, sunt mult mai puţine job-uri indiferent de ţara unde aveţi sediul”, a adăugat ea.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*