Ultimele Știri

Șefa DIICOT: Vom continua să adunăm probe pentru a cere din nou ridicarea imunității lui Vosganian

vosganian

Actuala șefă DIICOT, Georgiana Hossu, a declarat că va continua să adune probe pentru a cere, din nou, ridicarea imunității lui Varujan Vosganian.

Senatorii au votat împotriva ridicării imunității colegului lor, Varujan Vosganian, senator PNL. Procurorii DIICOT, au trimis o cerere pentru ridicarea imunității senatorului, tocmai pentru a putea începe urmărirea lui penală. Varujan Vosganian este anchetat pentru ajutorul oferit miliardarului Ioan Niculae, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu și pentru constituirea unui grup infracțional și complicitate la delapidare.

Nemulțumită de decizia pe care au luat-o senatorii, șefa DIICOT a declarat că în următoarea perioadă se vor mai strânge dovezi în cazul lui Vosganian și ulterior se va mai formula o cerere de ridicare a imunității necesară pentru a putea începe urmărirea penală.

„Este o decizie politică și nu ne permitem să o comentăm. Însă, vreau să vă spun că urmărirea penală va continua în dosar, iar, în situația în care vor apărea împrejurări, probe sau indicii noi, se va aprecia asupra oportunității luării de măsuri și formulării altor cereri. Avizarea cererii de începere a urmăririi penale, în această cauză, față de domnul Varujan Vosganian, avea menirea de a asigura un proces echitabil, cu respectarea tuturor garanțiilor procesuale, pentru toate persoanele cercetate. Cercetările vor continua și cu respectarea tuturor dispozițiilor, referitoare la un proces echitabil, vom încerca să găsim indicii noi care să ne asigure formularea unei cereri de același tip”, a declarat șefa DIICOT.

Se pare că acest dosar în care este acuzat senatorul va ajunge în instanțele de judecată și nu există nicio posibilitate care aceste fapte să se prescrie.

„Deocamdată s-a dispus o nouă expertiză financiar-contabilă și după rezultatele acestei expertize și după ce ea va fi adusă la cunoștința persoanelor cercetate, în conformitate cu dispozițiile legii, procurorul de caz va aprecia. Vă asigurăm că încercăm ca, în acest dosar, cercetările să se deruleze cu celeritate. Nu există niciun risc în direcția prescrierii faptelor „, a declarat Georgiana Hossu. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*