Ultimele Știri

Șefa DIICOT Alina Bica merge în arest pentru 30 de zile

Șefa DIICOT, Alina Bica, a primit un mandat de arestare pentru 30 zile, conform deciziei magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Alina Bica a fost arestată de procurorii DNA și a fost prezentată magistraților cu propunerea de arestare preventivă sub acuzația de abuz în serviciu.

Bica a făcut parte din comisia ANRP care a aprobat plata către Gheorghe Stelian a 150 de milioane de euro, pentru un teren care fusese supraevaluat. Din comisie au făcut parte, actuala şefă a DIICOT Alina Bica, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, şi Lăcrămioara Alexandru, care au fost deja reţinuți în acest dosar.

Alături de Alina Bica au mai fost prezentați în fața magistraților ÎCCJ cu propunere de arestare preventivă, Dragoș Bogdan, Lăcrămioara Alexandru și Nuțiu Emil, expert evaluator acuzat de abuz în serviciu.

Celelalte trei persoane reţinute în acest dosar au primit la rândul lor mandat de arestare pentru 30 de zile.

În acest dosar mai sunt cercetați Sergiu Diacomatu (lider PNL Sector 1), Remus Baciu (fost vicepreședinte ANRP), Gheorghe Stelian (om de afaceri) și deputatul UDMR Marko Attila. DNA a cerut ridicarea imunității deputatului  UDMR pentru a putea fi adus în fața magistraților de la ÎCCJ cu propunerea de arestare preventivă. Pentru omul de afaceri Gheorghe Stelian, procurorii au impus măsura controlului judiciar.

DNA susține că, prin îndeplinirea în mod necorespunzator a atribuțiilor de serviciu de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost produs statului român un prejudiciu în valoare de peste 263,3 milioane lei, echivalentul a peste 62,5 milioane euro, reprezentând supraevaluarea, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.

Laura Codruța Kovesi anunță că mai pot apărea noi nume în dosar pentru că mai mulți inculpați au decis să colaboreze cu anchetatorii.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*