Ultimele Știri

Şef din Poliţia Sector 3, reţinut. Cum îi ajuta pe hoți

Fostul şef al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 3 Bucureşti şi un agent au fost reţinuţi de procurorii DNA, fiind acuzaţi că au luat de la nişte hoţi mai multe bunuri furate şi apoi le-au cerut bani pentru a le înapoia.

Procurorii DNA i-au reţinut pe Marius Giurescu, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 3 Bucureşti şi Stelian Barbu, agent de poliţie în cadrul aceleiaşi formaţiuni, la data faptelor, pentru luare de mită şi favorizarea făptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2014 – începutul anului 2015, Giurescu şi Barbu au efectuat cercetări în mai multe dosare privind spargerea unor locuinţe comise pe raza sectorului 3, ocazie cu care au efectuat percheziţii la domiciliile a două persoane (martori-denunţători în prezenta cauză), de unde au ridicat mai multe obiecte provenite din infracţiunile de furt comise de aceştia, printre care se aflau şi foarte multe bijuterii.

 La terminarea percheziţiilor, cele două persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 3 Bucureşti, însă după ce li s-a luat câte o declaraţie formală, faţă de aceştia nu s-a dispus vreo altă măsură procesuală.

La începutul lunii noiembrie 2014, celor doi le-au fost restituite o mare parte din bunurile provenite din infracţiunile de furt calificat, fapt ce a determinat îngreunarea tragerii la răspundere penală a infractorilor, spun procurorii.

În schimbul neluării măsurilor legale faţă de cei doi martori-denunţători pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, Giurescu şi Barbu au solicitat şi primit de la aceştia mai multe sume de bani.

Astfel, Stelian Barbu a solicitat de la unul dintre denunţători suma de 3.000 de euro şi a primit efectiv suma de 2.000 de euro, iar Giurescu a solicitat şi a primit de la celălalt denunţător suma de 1.500 de euro.

Ambele sume de bani au fost primite de cei doi inculpaţi prin intermediul unor persoane, precizează procurorii DNA.

Giurescu şi Barbu sunt prezentaţi, marţi, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi denunţători fac parte din gruparea suspectată de 46 de spargeri de locuinţe din Capitală, între care şi casa europarlamentarului Theodor Stolojan.

Patru bărbaţi care făceau parte din grupare au fost trimişi în judecată, în 17 aprilie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB). Aceştia sunt: Teodoris Manole, zis Doris, suspectat de opt spargeri, Alexandru Constantin Roşu, care ar fi spart 28 de lucuinţe şi ar mai fi avut alte zece tentative, şi Matei Burcea şi Cristian Dumitru, ambii acuzaţi de complicitate la furt.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*