Ultimele Știri

Ședință la Guvern privind criza imigranților

sedinta-guvern-gabriel-Oprea

Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a convocat joi, 27 august 2015, începând cu ora 15.00, la sediul Guvernului României, o şedinţă  a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Şedinţa are ca temă evaluarea riscurilor privind posibilul impact de securitate urmare a creşterii fenomenului imigraţionist la frontierele României.

Vicepremierul Gabriel Oprea i-a informat astăzi pe Preşedintele României şi pe Prim-ministrul despre convocarea acestei şedinţe a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

În ultima săptămână statele vecine României, respectiv Serbia și Ungaria se confruntă cu o invazie a imigranților din Orientul Mijlociu, Africa și Siria. Zeci de mii de imigranți au trecut frontiera greco-macedoneană, și tranzitează Serbia și Ungaria în drumul lor spre țările nordice și occident. 

România a fost ferită până în acest moment de valul de imigranți, nefiind ruta cea mai accesibilă către vestul Europei. Dunărea reprezintă un baraj natural care îl pune pe gânduri pe orice imigrant care visează să treacă ilegal granița. 

Situația s-ar putea complica însă dacă statele vestice vor bloca accesul imigranților. Conform unui acord semnat de oficialii români țara noastră va fi nevoită să primească un anumit număr de imigranți.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*