Ședință cu scântei la PNL: Blaga o susține pe Alina Gorghiu în funcția de președinte unic

  • Adrian Marinescu
  • 1 octombrie 2016
  • Politică
alina-gorghiu-vasile-blaga

Fostul copreşedintele Vasile Blaga le-a transmis liderilor PDL că cea mai bună variantă, în acest moment, este ca Alina Gorghiu să rămână lider unic al partidului pentru a arăta unitate în pragul alegerilor. În schimb, liderii democrat-liberali din teritoriu doresc să numească un copreşedinte, europarlamentarul Daniel Buda având în acest moment cea mai mare susţinere, potrivit unor surse din partid.

Democrat-liberalii vor ca formula de conducere a partidului să cuprindă doi copreşedinţi. Astfel, cel mai probabil, dacă va exista un vot în cadrul şedinţei PDL, europarlamentarul Daniel Buda ar putea să primească susţinere pentru această poziţie.

Potrivit unor surse, Vasile Blaga le-ar fi transmis colegilor din fostul PDL că cea mai bună variantă în acest moiment este concentrarea pe unitatea partidului, astfel că Alina Gorghiu ar trebui să rămână la conducerea PNL, iar coordonarea campaniei să se facă de către un democrat-liberal.

Democrat-liberalii nu sunt de acord cu acest lucru şi vor să impună, prin consens al tuturor filialelor, pe Daniel Buda în calitate de copreşedinte.

Astfel, ei doresc să aibă o certitudine privind semnarea de către ambii copreşedinţi, de la PNL şi PDL, a listelor pentru alegerile parlamentare. 

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a refuzat oferta făcută de câţiva lideri ai fostului PDL de a intra în competiţia pentru postul de copreşedinte al PNL, rămasă vacantă prin demisia lui Vasile Blaga, Flutur neparticipând la şedinţa foştilor lideri democrat-liberali de sâmbătă.

Gheorghe Flutur şi-a informat colegii din conducerea partidului că nu intenţionează să preia frâiele PNL, înlocuindu-l astfel pe Vasile Blaga în tandemul cu Alina Gorghiu.

De altfel, Flutur nu participă nici la şedinţa în care lideri liberali ce provin din fostul PDL urmează să desemneze un succesor pentru Blaga, liberalul preferând să meargă în Germania, într-o deplasare efectuată ca preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *