Securitatea și frații Micula | Romatsa pierde 85 de milioane de euro cu ajutorul avocatului Statului, fost ofițer de securitate

fratii micula deleanu

Romatsa se află în pragul colapsului, fiind pusă în situația de a se împrumuta pentru plata salariilor, după ce frații Micula au reușit să îi blocheze conturile. Romatsa a căzut victimă colaterală în contul unei așa zise datorii a statului român către frații Micula. 

Totul pare cusut cu ață albă până în momentul de față. MAFIA la nivel de stat poate duce la dispariția uneia dintre cele mai importante companii românești. Securitatea are încă un cuvânt de spus în distrugerea și jefuirea statului român. În procesul cu frații Micula avocaţii părţii române au susţinut în instanţă că banii nu aparţin ROMATSA, ci statului, deşi planul stabilit la Bucureşti stabilea contrariul.

Statul român l-a angajat ca apărător pe ofițerul de securitate Vasile Deleanu zis ”Căciulă”.  Deleanu prin pledoaria sa a avut grijă să îi ajute pe frații Micula, pentru a obține cele 85 de milioane de euro, în nici un caz să apere statul român. 

Untitled

Deleanu Vasile

Sindicaliştii de la Romatsa au trimis, pe 4 ianuarie, un memoriu autorităţilor prin care reclamă atitudinea cel puţin dubioasă a avocaţilor statului român. Hârtia a fost trimisă Preşedinţiei, prim-ministrului, ministrului de Finanțe şi cel al Transporturilor. Iată ce spun sindicaliştii:

„Pregătirea și derularea ședinței de judecată din 24 decembrie 2015

În perioada care a urmat, ATSR (sindictul Romtasa-n.red.) a sintetizat și documentat în limbile română, franceză și engleză, toată legislația internațională și națională de care are cunoștință și s-a adresat ministrului finanțelor și ministrului transporturilor, pentru a obține armonizarea poziției statului român cu cea a ROMATSA, în sensul că ROMATSA este proprietarul atât al patrimoniului cât și al banilor popriți și nu statul român.

Pe baza acestor documente, o delegație ATSR a fost primită de secretarul general al MF, consiliera personală a ministrului finanțelor și directorul general al direcției juridice a MF (Ministerul Finanşelor-n.red), care au confirmat fără nici o ezitare că patrimoniul și banii sunt proprietatea ROMATSA. Mai mult, au afirmat că nu au nimic împotrivă la întreruperea colectării banilor ROMATSA de către EUROCONTROL-CRCO și revenirea la colectarea directă de către ROMATSA. Identic și la ministerul transporurilor, la nivelul secretarului de stat pentru aviație.

În paralel, și directorul general ROMATSA a desfășurat un dialog pe această temă, trimițând în numele ROMATSA argumentarea amintită mai sus și cerând confirmări de armonizare a poziției de la directorul general al direcției juridice a MF (dl. Badea), casa de avocatură din România angajată de MF (dl. Deleanu) precum și de la cea angajată de MF în Belgia (dl. Kalenga). Deasemenea, directorul general a transmis această documentație și casei de avocatură angajată de ROMATSA în Belgia (dl. Renard), pentru pregătirea în acest sens a pledoariei finale. ATSR a transmis și scrisori deschise președintelui României și premierului.

control trafic

Dar cu toate acestea, rezultatele concrete, respectiv confirmarea de către avocatul belgian al MF că va susține că banii sunt proprietatea ROMATSA, au întârziat să apară. Până în data de 22 decembrie ora 14.55 (ora României) când, printr-un mesaj între avocații belgieni ai MF și cei belgieni ai ROMATSA, avocatul belgian al MF a confirmat cu claritate că a fost instruit de MF prin avocatul român al MF să susțină că banii popriți sunt proprietatea ROMATSA. De acest mesaj au luat la cunoștință atât delegația ROMATSA cât și cea a ATSR în dimineața zilei de 23 decembrie, când le-a fost înmânat, la întâlnirea pregătitoare, de către avocații belgieni angajați de ROMATSA.

În dimineața zilei de 24, pe holul tribunalului, a apărut avocatul român al MF (dl. Deleanu) care, în totală contradicție cu cele de mai sus, îl (re)instruiește pe avocatul pledant belgian al MF (dl. Kalenga) să nu mai susțină că banii popriți sunt proprietatea ROMATSA (!?). Mai mult chiar, îi înștiințează de acest lucru și pe avocații belgieni ai ROMATSA care, în pofida întregului „arsenal” juridic de care dispuneau pentru susținerea poziției ROMATSA, ridică din umeri (?!). La fel și delegația ROMATSA (?!).

Singur Sindicatul ATSR, prin delegații săi prezenți la tribunalul din Bruxelles cât și prin cei din țară pe care i-a informat de această situație, a susținut cu hotărâre și în mod repetat că ROMATSA trebuie să-și afirme cu tărie și argumentat juridic și faptic, dreptul de proprietate. Din păcate, reprezentanții legali ai ROMATSA și avocații lor belgieni au hotărât contrariul. Și din nou a urmat o pledoarie „bună” despre ROMATSA, în care din nou avocatul a pledat despre orice în afară de proprietatea ROMATSA asupra banilor popriți. Fapt de care au profitat din plin avocații fraților Micula, care au speculat mai bine de 40 de minute tocmai pe tema că banii ar fi proprietatea statului român. Și astfel ROMATSA a pierdut ultima ocazie de a-și susține în acest tribunal de la Bruxelles dreptul de proprietate asupra banilor popriți. Nu mai poate depune înscrisuri și nu mai poate pleda”.

Vasile Deleanu zis Căciulă

Vasile Deleanu zis Căciulă

Autorităţile române par, inexplicabil, resmnate şi se pregătesc să piardă procesul. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat public că va cere ca Romatsa să se împrumute, ca să poată plăti salariile în cazul în care fraţii Micula vor câştiga procesul şi ar goli conturile Regiei.

Deleanu zis Căciulă era șeful securistului Dan Voiculescu la Vitrocim, companie din domeniul comerțului exterior. Voiculescu s-a plâns pe blogul său că era urmărit, iar dl. Deleanu îi făcea zile amare.

Frații Micula și Securitatea

Acești doi frați miliardari nu ar fi străini de SECURITATE, iar dl. Deleanu ar fi chiar un apropiat al acestora potrivit informațiilor noastre. Frații Micula trăiau din ajutor social și în locuințe oferite de statul suedez. Cum au ajuns ei miliardari peste noapte? 

Frații Micula au ”fugit din țară” în 1984 în Suedia, unde și-au încercat norocul în afaceri cu o firmă de hardware și comert industrial, însă fără succes. Ca emigranți, ei au trait în locuinte sociale. Înainte să ajungă mari investitori în România, frații Micula au fost solicitanți de azil în Suedia, primind cetățenia suedeză abia după 1990.

Afacerile din România le-au început încă din 1991, când au înfiinţat câteva firme obscure. Trei ani mai târziu, din senin, au demarat afaceri de anvergură. Problema lor este că nu pot justifică milioanele de dolari cu care şi-au început afacerile în România.

Nimeni nu poate spune cu certitudine de unde au avut sumele fabuloase pe care le-au investit gemenii Micula, care aveau în Suedia statut de azilanţi şi beneficiau, culmea, de ajutor social!

„Miracolul” s-a produs în luna decembrie 1994: în numai 10 zile, Ioan şi Viorel Micula erau patronii a peste 14 firme nou-înfiinţate, în care au investit mai multe milioane de dolari! Rămâne un mare mister de unde aveau ei aceşti bani, ţinând cont de faptul că, după cum au arătat mai multe publicaţii, în Suedia, „fraţii Minune” aveau câştiguri mai mult decât modeste.

Ulterior, firmele fraţilor Micula, care datorau nu demult statului circa 5.000 de miliarde de lei, conform estimărilor apărute în presă, au beneficiat permanent de reeşalonarea datoriilor către stat.

Cei doi gemeni născuţi în satul Căcăceni, rebotezat ulterior Cucuceni, au devenit patronii unui holding clădit cu fonduri a căror provenienţă nu vor sau nu pot să o probeze. Şi, dacă ne gândim bine, nici nu au motive să o facă având în vedere povestea, consemnată şi în rapoartele serviciilor speciale, ofertei făcute înainte de alegerile din anul 2000 deputatului PNL de Satu Mare, Liviu Dragoş.

În acea perioadă, conform surselor amintite, parlamentarul de Satu Mare afirma că patronii holdingului „European Drinks”, i-ar fi promis un miliard de lei vechi dacă reuşeşte să îl convingă pe ministrul Finanţelor de la acea vreme, Decebal Traian Remeş, să aprobe reeşalonarea unor datorii de sute de miliarde de lei ale firmelor din holdingul patronat de ei.

În plus, conform declaraţiilor făcute de Dragoş şi preluate de presa centrală, ei s-ar fi obligat să tipărească gratuit toate afişele electorale ale Partidul Naţional Liberal pentru campania care urma. Nu puţini s-au întrebat cine sunt aceşti fraţi Micula, despre care se susţinea că ar oferi şpăgi de milioane de dolari Partidului Naţional Liberal. Dar să vedem cum a luat fiinţă „imperiul Căcăceni”.

Gemenii Ioan şi Viorel Micula s-au născut în 8 aprilie 1957, în satul Căcăceni (sau Cucuceni, cum preferaţi), din comună Rieni, judeţul Bihor. După ce au absolvit „Politehnica” din Bucureşti, în octombrie 1984, în timp ce se aflau în excursie în Ungaria, au încercat să treacă ilegal frontieră în Iugoslavia, folosind vize false.

Au fost predaţi autorităţilor române şi, în mod normal, trebuia să se aleagă cu dosare penale şi să înfunde puşcăria, că alte mii de români care încercau cu disperare să evadeze din „paradisul” comunist. Ei bine, nu s-a întâmplat aşa! În mod cu totul suspect, cei doi fraţi au beneficiat de o indulgenţă inexplicabilă din partea autorităţilor comuniste.

Deşi fusese prins încercând să treacă fraudulos frontieră, în 1986 Ioan Micula şi-a depus actele pentru plecare definitivă în Suedia, justificându-şi cererea prin căsătoria cu suedeza Eva Gromind, pe care o „agăţase” cu prilejul unei excursii a acesteia în România. Înainte de 1989, era de notorietate faptul că cetăţenii străini erau filaţi îndeaproape de Securitate.

fratii micula

Misiune în Suedia

Conform relatărilor presei, Ioan Micula şi Eva Gromind s-au cunoscut la Băile Felix, unde Eva, în calitate de ghid al firmei suedeze „Reselkdaren”, a însoţit mai multe grupuri de turişti din ţările nordice. Înainte de a pleca în Suedia, fraţii Micula au lucrat o perioada că responsabili de „shop”, pe litoral.

Ori, se ştie că în acest gen de magazine, care vindeau exclusiv pe valută bunuri „interzise” românilor de rând, ca electronice, blue jeans, ţigări străine şi băuturi de calitate, erau angajate doar persoane agreate de Securitate.

Cu toate acestea, Ioan Micula a declarat presei centrale că nu a semnat nici un fel de angajament cu fosta Securitate şi că nu a lucrat şi nu lucrează pentru niciun serviciu secret. În ciuda declaraţiilor sale, noi nu suntem obligaţi să-l credem.

Fiindcă rămâne un mister uşurinţa cu care au reuşit, el şi fratele sau, Viorel, să emigreze în Suedia, într-o vreme în care nimeni nu pleca din România fără „O.K.”-ul Securităţii!

Dar să mergem mai departe! În 1988, Ioan Micula se stabilise deja în Suedia şi locuia împreună cu soţia să Eva Gromind, devenită după căsătorie „doamna Eva Micula”, în oraşul Fagersta. Românul din Căcăceni a primit drept de rezidenţă în Suedia la dată de 17 noiembrie 1987, iar cetăţenia suedeză la 20 octombrie 1992.

Povestea emigrării în Suedia a fraţilor Micula miroase şi mai tare a Securitate începând cu 9 martie 1989, când celălalt „geamăn”, Viorel Micula şi-a luat şi el zborul spre aceeaşi ţară, a cărei cetăţenie a obţinut-o abia în 8 februarie 1995.

Ioan Micula s-a întors în România în 1991. La 25 martie 1996, el şi-a mutat domiciliul oficial în România. La 24 februarie 1995, la doar două săptămâni după ce primise cetăţenia suedeză, şi Viorel Micula şi-a schimbat adresa de domiciliu din Suedia în România.

După cum susţin analiştii în muncă de informaţii, toată povestea cu Suedia a avut un singur scop: obţinerea cetăţeniei acestei ţări, pentru a capătă statutul de investitori străini în România, care beneficiau de privilegii speciale!

Iar aceşti bani nu provin, în mod cert, din veniturile obţinute de cei doi fraţi în Suedia! Povestea cu fraţii români emigranţi, care au trăit într-o locuinţa socială în Suedia şi au debutat în afaceri cu o firmuliţă obscură, care avea să se transforme în doar câţiva ani într-un uriaş holding, este doar pentru naivi!

loading...

5 thoughts on “Securitatea și frații Micula | Romatsa pierde 85 de milioane de euro cu ajutorul avocatului Statului, fost ofițer de securitate

 1. Astia de la Romatsa sunt acum o sursa continua de scandaluri. Chiar trebuie sa ii credem cand ies in fata si acuza statul roman ca s-ar comporta cu ei altfel decat merita? Si de unde vin informatiile ca ar fi o intelegere intre fratii Micula si Romania? O scurta verificare ar fi suficienta pentru a observa ca aici o lupta titanica ce se duce peste tot nu doar in Belgia.
  Si cum adica, Romatsa are avocati, iar avocatii au decis contrariul? Ar fi poate pentru ca avocatii si-au dat seama ca sindicalistii de la Romatsa sunt de fapt niste catelusi ce nu stiu decat sa latre?

 2. Deci cum a ramas cu teoria conspiratiei? Se pare ca avocatii Romaniei au castigat procesul. Se poate oare ca acele surse sigure sa fi fost un balon de sapun?

 3. avocatul deleanu a castigat procesul la bruxelles, deblocand contul romatsa.
  idiotilor, va compromiteti si va autoexcludeti din breasla.

 4. jigodiilor.!
  avocatul deleanu a cistigat procesul ppt statul roman., deblocand si contul romatsa.Azi!
  iar voi vorbiti de lucruri de acum 30 de ani , nici nu erati nascuti.
  v ati descalificat, indiferent cine va plateste.

 5. multumesc tuturor care mi au facut reclama gratuita.
  asa a aflat lumea ca am castigat si nu pierdut la bruxelles.
  vd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *