Ultimele Știri

Securistul Mihai Lazăr, umbra lui Voiculescu! Victor Ponta și Crescent Beijing

Presedintele director general al Grivco, Mihai Lazar, gesticuleaza in timpul unei conferinte de presa la hotelul Crown Plaza, in Bucuresti, miercuri, 7 iunie 2006. Grivco il va actiona in instanta pe parlamentarul PD Radu Berceanu, solicitand daune in valoare de doua milioane euro, considerand ca declaratiile acestuia in privinta tranzactiilor cu energie electrica au prejudiciat firma.

Mihai Lazăr este un personaj puțin cunoscut opiniei publice, dar poate unul dintre cei mai bogați români din umbră. Lazăr este fostul economist șef al I.C.E Dunărea, companie care se ocupa cu operațiunile de import export ale României în perioada regimului Ceaușescu.

Între Dan Voiculescu și Mihai Lazăr se leagă o prietenie veche încă din perioda când aceștia ocupau funcții importante în instituțiile controlate de temuta Securitate. Numele lui Mihai Lazăr se leagă de toate firmele și afacerile lui Dan Voiculescu.

În bilanțurile firmei Crescent apar mai multe denumiri ale unor societăți din România, firme unde omul lui Voiculescu apare ca asociat, acționar sau administrator.

Una dintre ele este BIOPROD SA, companie legata deja de celebra ICA SA –  Institutul de Cercetări Alimentare SA. Voiculescu a folosit BIOPROD SA pentru jefuirea Institutul de Cercetări Alimentare.

3

4

Traducere 

3_

 4_traducere

Conform Recom, BIOPROD SA, avea ca structură atunci cand a fost inființată următorii administratori: Mihai Lazăr, Gheorghe Anca Raluca și Dărășteanu Ion.

Bioprod avea ca obiect de activitate „cercetare-dezvoltare în științe fizice și naturale”;

Acționari:

Institutul de Cercetări Alimentare SA – 40%;

Compania Crescent Cipru – 18,5%;

Grivco SA – 34,25%;

Sangold Omi Distribuție SA – 6,52%;

Fundația Umanistă Dan Voiculescu – 0,65%;

BIOPROD SA a fost dizolvată fără lichidare(fuziune) în 2007, logic, dupa ce grupul de firme al lui Voiculescu realizase ce își propusese prin aceasta acțiune (jefuirea ICA)

Principala “realizare” la care a participat Bioprod SA este Turnul Grivco. După cum a reieșit din anchetele DNA, turnul Grivco a fost construit din banii furați de Voiculescu și acoliții săi. Poate și de aici, observăm atâta îndârjire în rândul jurnaliștilor trustului Intact, deoarece nu vor să dea înapoi ce a furat șeful lor de la statul român.

Bioprod SA a încheiat contractul de vânzare cumpărare nr. 174/15/06.1999 a clădirii pentru suma ”ridicolă” de doar 323.144,48 dolari către Grivco SRL.

De asemenea, Mihai Lazăr semna  din partea GRIVCO SA contractul cu Antena 1 SA la data de  01.06.2010, contractul de închiriere nr. 471 prin care închiria clădirea Grivco Business Center de la GRIVCO SA.

Dar, numele rămân, ca numele lui Mihai Lazăr, actual director al Crescent Cipru, societatea controlată de Voiculescu si, care a deținut averea statului român!

mihai lazar

Mihai Lazar este sau a fost administrator si actionar al:

Crescent Cipru – administrator, director în prezent

Sangold Omi Distributie SA – administrator

Grivco SA – http://www.grivco.ro/contact.htm – “President & CEO”

Antena 1 SA – asociat și administrator

SC MUTUAL INVEST SRL – administrator

BIOPROD SA – adminstrator

Victor Ponta și Crescent Beijing

Fostul premier al României, Victor Ponta, a avut legături strânse cu Dan Voiculescu și Mihai Lazăr. Jurnalistul Robert Turcescu posta în 2014 pe Facebook:

„Am vorbit cu dl. Lazăr la telefon, personal, și mi-a confirmat că se afla acolo, dar zice că nu face parte din delegația condusă de Victor Ponta. O fi o coincidență? Mai ales că Lazar zice că Grivco are birou în China încă din 1991…”

În același moment, premierul de atunci, Victor Ponta, efectua o vizita oficială la Beijing. Din documentele intrate în posesia Presei Libere reiese că Dan Voiculescu deține și compania offshore Crescent Beijing. Prin această companie Voiculescu încerca să își deschidă o serie de afaceri cu tovarășii comuniști de la Beijing.

Din auditul companiei Crescent reiese că subsidiara Crescent Beijing nu a înregistrat profituri sau a derulat afaceri în perioada cât Victor Ponta a fost premier al României. Se pare că mult trâmbițatele afaceri cu Beijingul nu au mai avut loc. Totul s-a limitat la vizite de curtoazie între tovarășii de la București și cei de la Beijing. Voiculescu, Lazăr și Ponta pregăteau terenul unor afaceri frumoase cu Beijingul, însă procurorii anticorupție le-au tăiat din elan. Astfel, Voiculescu a ajuns în spatele gratiilor, iar Victor Ponta este urmărit penal.

Mihai Lazăr este o parte importantă din angrenajul care a pus la cale jaful României, însă rămâne de neatins.

Presa Liberă va prezenta documente care arată clar cine ar trebui tras la răspundere, pentru aflarea adevărului despre averea furată de Dan Voiculescu de la statul român. 

1

2

Traducere 

1_

2_traducere

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*