Ultimele Știri

Secretarul general FRF, acuzat de DNA de complicitate la abuz în serviciu

Gheorghe Chivorchian

După ce a fost timp de o oră audiat la sediul DNA Timișoara, Gheorghe Chivorchian a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi de decontări duble făcute în perioada când a fost președintele echipei de fotbal Poli Timişoara.

Gheorghe Chivorchian este implicat într-un dosar întocmit de procurorii anticorupție privind finanţarea ilegală a fostei echipe de fotbal a lui Marian Iancu, Poli Timişoara, de către Consiliul Judeţean Timiş.

Imediat după audieri, fostul şef de pe Bega a ieşit din sediul DNA însoţit de avocatul său şi a făcut primele declaraţii.

„Urmează să mai venim şi să răspundem la întrebările puse de domnul procuror. În opinia mea atâta timp cât consiliul judeţean a aprobat şi un prefect nu a atacat-o în mod contencios mi s-a părut legală. Era un contract care, de fapt, stipula clauze foarte clare, în sensul performanţelor sportive puteau să fie premiate”, s-a mărginit să spună Chivorchian, conform sursei citate.

În acest dosar, procurorii DNA i-au pus sub acuzare şi le-a pus sechestru pe avere fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, şi fostului secretar al instituţiei, Petrişor Nădăştean.

Prejudiciul adus statului de către cei de la CJ Timișoara este estimat la 9.950.000 lei.

Gheorghe Chivorchian a fost preşedintele clubului de fotbal Politehnica Timişoara în perioada 2007 – 2011.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*