Ultimele Știri

Secretar de stat în Ministerul Educaţiei, declarații absurde: Elevele ar trebui să aibă cursuri la care să învețe să țină ”pieptul în față, dosul în spate” și cum să fie gazde bune pentru băieți

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru vine cu o afirmație absolut uimitoare, afirmând că este necesară introducerea în școli a anumitor cursuri pentru fete, care să le învețe să fie ”gazde bune”, să ”meargă frumos pe tocuri, dansând vals sau tango”.

Domnul secretar de stat consideră că fetele nu se pot adapta în societate dacă nu știu ”să meargă frumos și să fie gazde bune”. În secolul 21, într-o societate ca cea românească, afirmația acestuia vine ca o lovitură puternică în ceea ce mișcările feministe încearcă să schimbe de atâția ani. În mod uimitor, un om responsabil de bunul mers al sistemului educațional în România consideră că fetele ar trebui intre din nou într-o educație  ca cea ”de pension”, învățământul actual neglijând acest aspect.

„Aceste ore de consiliere vizează, poate o să râdeţi, poate nu, o integrare mai uşoară în societate, prin atitudine, prin ţinută. Elevii noştri nu ştiu să calce pe stradă. Eu aş vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, ştiind să fie o gazdă bună, şi cred că este o latură a învăţământului românesc, care a fost total neglijată, şi care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiţi, de trecuta educaţie de pension”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru, potrivit publicaţiei Glasul Hunedoarei.

Întrebat dacă nu ar fi mult mai util pentru elevi să înveţe educaţie rutieră sau cursuri de prim-ajutor, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a răspuns: „Nimeni nu spune ca aceste lucruri să nu se facă. La dirigenţie, ele erau obligatorii. Se făceau şi acestea. Eu am spus ca pe lângă astea să se facă şi altceva”.

La finalul conferinţei de presă, secretarul de stat a mai spus că fetele ar trebui să se ghideze după enunţul: „Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii”.

Pentru că nu se putea opri aici cu afirmațiile sale absurde, secretarul de stat a declarat că pentru un băiat nu contează dacă o fată știe educație rutieră sau are o educație bine construită, ci este interesat doar de cât d ebine știe să meargă aceasta, mai exact ”ca o doamnă”.

„Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înţeles, dar cred că un băiat, când are de braţ o fată, cel puţin aşa e la mine, în zona Moldovei, nu cred că îl interesează dacă fata ştie educaţie rutieră, ci dacă ştie să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii!”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru, citat de Glasul Hunedoarei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*