Ultimele Știri

Sechestru pe conturile gigantului Lukoil

Procurorii din Ploiești au pus sechestru pe conturile companiei Lukoil. Prejudiciul adus statului ajunge la suma uriașă de 2 miliarde de euro.

Procurorii au descoperit că la Lukoil s-ar fi spălat sume de bani record şi vorbesc de un prejudiciu de peste 2 miliarde de euro. Este pentru prima dată când procurorii pun sechestru pe o sumă atât de mare și tot pentru prima dată sunt blocate conturile din afara țării ale unei companii străine care operează în România.

 Se pare că firma a primit sume mari de bani de la acționarul majoritar dar acestea nu s-au găsit și în raportările către ANAF și Registrul Comerțului. Banii erau mutați din România în Olanda și invers.

Procurorii au descoperit că firma din România a rămas fără capital, după ce a virat către Lukoil Europe Holding din Olanda aproximativ 2 miliarde de euro.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus măsura controlului judiciar asupra a cinci persoane, între care doi cetăţeni ruşi, cu toţii angajaţi ai Lukoil Ploieşti.

Lukoil este al treilea mare jucător pe piaţa carburanţilor din ţara noastră. Are peste 300 de benzinării şi aduce câştiguri de peste 700 de milioane de euro pe an pentru statul român.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*