Ultimele Știri

Seceta și problemele din agricultură pot afecta creşterea economică

Premierul Victor Ponta a declarat că seceta și problemele din agricultură ar putea afecta creșterea economică a României către finalul anului. Conform datelor emise de ANAF, reducerea TVA la alimente a adus venituri suplimentare la buget în lunile iulie şi august.

Acesta a anunțat că va prezenta oficial datele pe care le va primi de la ANAF, în cursul zilei de marți. De asemenea, premierul încearcă să scoată în evidență faptul că previziunile celor care au criticat scăderea până la 9% a TVA-ului la alimente, argumentând că se vor produce găuri în buget, în realitate au crescut încasările în urma aplicării acestui TVA.

„Am vorbit cu preşedintele ANAF, mâine (marţi – n.r.) o să am cifrele oficiale, pe luna august. Nu pot decât să vă confirm cu mare bucurie faptul că, deşi am aplicat acea scădere la 9% în iunie la alimente şi la turism, ceea ce ar fi însemnat de la 24% la 9% că pierdem nişte bani, în realitatea s-a întâmplat ceea ce spuneam şi noi şi spuneau şi foarte mulţi alţi specialişti. Anume, am avut încasări mai mari”, a declarat Ponta.

Din cauza secetei, Victor Ponta se teme că se va produce o încetinire a creșterii economice, în ultima parte a anului: „Din păcate, în trimestrul 4 mi-e teamă că seceta şi problemele din agricultură o să se reflecte şi în creşterea economică”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*