Ultimele Știri

Sebastian Papaiani va fi înmormântat, joi, la Cimitirul Bellu

Sebastian Papaiani va fi înmormântat azi, 29 septembrie, la Cimitirul Bellu din Bucureşti. Actorul s-a stins din viață după ce a suferit un accident vascular cerebral, fiind internat la Spitalul Universitar de Urgență București, pe secția de Neurologie.

Papaiani a murit marţi, pe 27 septembrie, la vârsta de 80 de ani, împlinită pe 25 august. Pe 27 august, actorul a mulţumit pe Facebook celor care i-au transmis gânduri frumoase, precizând că este pentru prima oară când îşi petrece ziua de naştere într-un spital, dar apreciind reţeaua de socializare care i-a adus fanii mai aproape în acel moment.

„Vă mulţumesc şi vă sunt recunoscător pentru cuvintele şi gândurile frumoase primite în ultimele zile! E pentru prima data când îmi petrec ziua de naştere într-un spital, dar, cu ajutorul acestui canal de comunicare, am avut impresia că am fost invitat la o petrecere surpriză unde, spre surprinderea mea, eu am ascultat tot timpul, iar voi aţi vorbit tot timpul. Vă iubesc şi sper ca Dumnezeu să-mi dea posibilitatea să vă revăd cât mai curând, fiindcă pentru mine, voi oamenii obişnuiţi, aţi fost şi veţi rămâne marea mea iubire! Va îmbrăţişez pe fiecare în parte, cu drag, Sebastian Papaiani”.

Actorul s-a născut la 25 august 1936, la Pitești. A absolvit, în 1960, Institutul de Teatru și Cinematografie din București.

Papaiani a debutat în filmul / comedia regizorului Geo Zaizescu , “ Un surâs în plină vară “, unde alături de actrița Florina Luican, s-s făcut remarcat atât de critici cât și de public.

Artistul va rămâne în memoria cinefililor pentru rolurile :Plutonier Căpșună / “ B.D….”, Alecu / “ Astă seară dansăm în familie “, Păcală, Pompei / “ Toamna bobocilor “ și mai ales Ieremia / “ Toate pânzele sus “.

Actorul a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*