Ultimele Știri

Sebastian Ghiță va publica probele împotriva lui Kovesi

Sebastian Ghiță

Deputatul Sebastian Ghiță s-a prezentat, miercuri, la sediul ÎCCJ, unde va fi audiat în dosarul privind posibilul plagiat al lui Kovesi.  Acesta a anunțat că va prezenta și în presă probele pe care le deține, atunci ”când va fi momentul”.

Deputatul a vorbit din nou cu presa despre probele prezentate procurorilor în cazul plagiatului șefei DNA Laura Codruța Kovesi.

Este vorba despre ”alte probe pe care procurorii le pot lua în considerare pentru a reconstitui firul evenimentelor. A existat și o mențiune despre închirierea unui avion privat”, a spus Ghiță.

Întrebat dacă este adevărat că a depus la Parchet doar probe din ziare, Sebastian Ghiță a declarat: ”Vor să încerce să decredibilizeze demersul meu. Atunci când plagiază Ponta, sar toți propagandiștii pe el și îl desființează și când plagiază doamna Kovesi, nu mai contează, avem dublu standard”.

Sebastian Ghiță susține că teza de doctorat a șefei DNA nu a fost verificată de nimeni.

“O anunț pe doamna Kovesi că teza dânsei nu a fost niciodată verificată de nimeni și că dacă tot ne dăm toți așa curați și drepți și buni, nu văd de ce fuge de la i se verifica în mod real teza. Verificarea de atunci a fost o chestiune cu care noi (membrii comisiei de examinare – n.r.) am vrut să o ajutăm”, a adăugat acesta.

Acesta susține că profesorii universitari au ezitat să se implice în scandalul de plagiat al Laurei Codruța Kovesi, iar experții care au ajutat la întocmirea raportului tehnic nu au avut niciodată în față teza de doctorat.

“Eu îmi aduc aminte zilele acelea, s-a mai întâmplat o chestiune. Cu greu au vrut profesorii universitari să se amestece în această problemă, să se amestece în această chestiune cu plagiatul. Acești 3 experți și noi, care am ajutat la întocmirea raportului tehnic, nu am avut niciodată în mână lucrarea doamnei Kovesi. De fapt, raportul tehnic a vizat și conține critici, verifică ale normelor și metodologiilor de elaborare a tezelor de doctorat ale Universității de Vest din Timișoara. Experții tehnici s-au referit în raportul tehnic nu la lucrarea doamnei Kovesi, ci la normele de elaborare a tezelor de doctorat ale Universității de Vest din Timișoara, plus o concluzie: Că normele nu permit să se spună dacă doamna Kovesi a plagiat sau nu”, a recunoscut Sebastian Ghiță.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*