Ultimele Știri

Sebastian Ghiţă sparge gheaţa: Microsoft ştia de mita către politicieni

sebastian ghita

Într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor lui Cătălin Tolontan, Sebastian Ghiţă face dezvăluri dosarele în care este implicat, despre dosarul Microsoft şi alte cauze penale aflate pe rolul DNA.

După ce Sebastian Ghiţă a renunţat să mai finanţeze echipa de baschet Asesoft Ploieşti, omul de afaceri a confirmat că motivul luării acestei decizii este din cauza problemelor cu justiţia, iar pentru a nu se isca alte dosare şi noi acuzaţii pe marginea finanţării clubului sportiv, încearcă să se retragă din lumea sportului.

„Dar ne retragem din baschet pentru că nu vreau să ajung să fiu judecat vreodată pentru trafic de influență! Eu vorbeam cu oamenii. Mă duceam la antreprenorii români să-i rog să bage bani în echipă, ca să completeze finanțarea noastră. 

Unii ne ajută din pasiune. Alții pentru că cine știe ce așteaptă de la mine. Nu le promit nimic, dar poate că ei așteaptă. Dacă unul dintre ei face evaziune fiscală și vine peste el DNA și ăsta spune: “Îmi reduceți pedeapsa la jumătate dacă vi-l dau în g\t pe Ghiță?”. Ghiță n-a făcut nimic, dar se trezește cu un denunț”, a spus Sebastian Ghiţă.

Încolţit de DNA într-o afacere de IT, Sebastian Ghiţă vrea ca procurorii şi serviciile secrete să aibă putere mai mare, însă cere justiţiei să ne trateze în egală măsură, adică atât pe români cât şi pe străinii care deţin 70% din afacerile din România. 

„Lupta anticorupție este importantă. Vă mai zic o dată! Eu voi accepta orice decizie dă judecătorul, dacă voi fi trimis în instanță. Am impresia că 99% dintre corupți sînt români, în timp ce 70% dintre afacerile din România le controlează străinii. Eu nu cred că noi sîntem un neam de hoți, ci cred că justiția trebuie să ne trateze egal pe toți!

Cînd Enel a încărcat la factură consumatorii, DNA l-a ridicat pe directorul român. Oare directorul de deasupra, care este italian, nu știa nimic despre faptul că firma lui își păcălea consumatorii?”

În cazul dosarului Microsoft, Sebastian Ghiţă, de asemenea a insinuat că compania şi şefii Microsoft din România ştiau de mita către politicieni, iar licenţele pentru calculatoare nici nu au existat.

„Nu ne-a v\ndut nici o licență! Pentru că acele calculatoare care erau în ministere aveau deja licențe. Au zis că vînd Guvernului upgradarea, adică posibilitatea de a descărca îmbunătățirea softului.

Teoretic. Doar teoretic! Însă pe calculatoarele Guvernului oricum nu mergeau noile versiuni, care de altfel nici n-au fost descărcate! Noi am cumpărat nimicul cu 400 de milioane de euro în 10 ani. Acesta este adevărul! Și de aici s-au luat șpăgile pe care le vedem astăzi la televizor.

Microsoft știa că noi avem licențe că de la ei le luaserăm! Și totuși, a pus Guvernul să cumpăre suport. Funeriu, Sandu și alții de i-am pus noi, românii, miniștri au semnat. Nu ne trebuiau aceste servicii! E o profundă și mare porcărie organizată de această companie Microsoft”.

Sebastian Ghiţă a mai dezvăluit şi despre alte afaceri ilicite, precum contractul dintre statul român şi HP sau că Oracle a încercat aceeaşi manevră de cumpărare a lincenţelor.

„Oracle a vrut de curând să facă același lucru. Ne-a vândut softuri de sute de milioane de euro. Și acum veniseră, după formula Microsoft, să le cumpărăm upgradarea. Să ne fure și Oracle o tură! Am reușit să evităm asta!

Știți că Ministerul de Finanțe nu are nici acum un soft integrat? Au zis că-l fac multinaționalele, că noi nu știm. Uite că softul de la APIA, cu plăți de un miliard de euro pentru România, l-a făcut o firmă românească, Siveco. La Casa de Sănătate l-a făcut Teamnet. UTI a făcut SEAP-ul. Nu suntem chiar ultimii oameni!

Geme podul de la Casa de Sănătate de aparatură HP veche, nefolosită. Tone! Pică podul! HP a livrat de sute de milioane de dolari și aruncăm și luăm iar și aruncăm și nu folosim și tot așa”.

Interviu integral

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*