Ultimele Știri

Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului au fost trimişi în judecată de DNA

Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului , trimişi în judecată de DNA

sebastian ghita

Deputatul Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu au fost trimişi în judecată de către DNA. Cei doi sunt judecaţi în dosarul în care procurorii îl acuză pe Ghiţă că i-a dat lui Bădescu o casă pentru a primi finanţare de la bugetul local pentru asociaţia Basket Club Asesoft.

În acelaşi dosar, fostul primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu, care este arestat preventiv într-un alt dosar, a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de dare de mită şi abuz în serviciu, având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit. Acesta este al doilea dosar de corupţie în care Bădescu este trimis în faţa judecătorilor.

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Ploieşti au stabilit că, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, la acea vreme primar al municipiului Ploieşti, având calitatea de ordonator principal de credite, a acordat unui club sportiv, susţinut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în valoare de 1.500.000 lei, ce constituie atât prejudiciu adus unităţii administrativ teritoriale, cât şi un folos necuvenit, obţinut de asociaţia Basket Club Asesoft. Faptele au fost comise „cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian”, au declarat procurorii.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, miercuri, de către DNA, deputatul Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani.

Ghiţă se află sub control judiciar până pe data de 11 septembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*