Ultimele Știri

Sebastian Ghiță, pus sub control judiciar în dosarul familiei Ponta

Sebastian Ghita

Dosarul fraudei cu fonduri europene al familiei prim-ministrului Victor Ponta a aruncat în aer fieful PSD Prahova. La audieri au fost aduși președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, deputatul PSD Vlad Cosma, Sebastian Ghiță amicul premierului Ponta și cumnatul acestuia Iulian Herțanu.

Procurorii au dispus punerea sub control judiciar a deputatului Sebastian Ghiță și începerea urmăririi penale. Omul de afaceri are interdicția de a lua legătura cu șeful CJ Prahova Mircea Cosma și fiul acestuia Vlad Cosma. 

Sebastian Ghiţă a spus, la ieşirea de la DNA Ploieşti, unde a fost audiat mai multe ore, că s-a început urmărirea penală împotriva sa şi că a fost pus sub control judiciar în dosarul privind fraudarea de fonduri UE în cazul proiectului pentru extinderea canalizării în oraşul Comarnic, lucrări executate de o asociere de firme din care face parte şi SC Grossmann Engineering Group, al cărei administrator este Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Întrebat care sunt relaţiile sale cu Vlad Cosma, Ghiţă a răspuns că este ”coleg de partid ca şi Mircea Cosma”, el menţionând că pe funcţionarul CJ Prahova nu-l cunoştea.

”Nu-mi dau seama unde poate să se găsească o dovadă că eu i-aş fi sprijinit”, a spus Ghiţă, precizând că între el şi premierul Victor Ponta ”nu a fost niciodată vreo discuţie”.

”GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN, deputat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sprijinirea unui grup infracțional organizat

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a)să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, ori de câte ori este chemat;
b)să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti cu privire la schimbarea locuinţei;
c)să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d)să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;
e)să nu se apropie de anumite persoane nominalizate şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;
f)să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;
Inculpatului GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.”, se arată în comunicatul DNA.

Deși este doar o presupunere tindem să credem că denunțurile Elenei Udrea încep să își facă efectul asupra lui Sebastian Ghiță. Aceasta la acuzat pe generalul SRI, Florian Coldea că a cerut 500.000 de euro pentru televiziunea lui Sebastian Ghiță, RomâniaTV, de la fostul său soț, Dorin Cocoș.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*