Ultimele Știri

Sebastian Ghiță – prima prezentare în instanță a avut loc astăzi

Deputatul Sebastian Ghiță s-a prezentat joi, la desfășurarea primului termen al dosarului în care este implicat, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Acuzat că l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, Ghiță participă la primul termen de judecată din acest dosar, în care judecătorii vor decide dacă mențin măsurile preventive dispuse în acest dosar, reprezentate de controlul judiciar pentru deputat.

„Am venit să depun o cerere, dosarul a ajuns la instanță ieri. Astăzi a intrat pe ordinea de lucru și cred că va dura ceva timp până când se vor formula apărările, se vor desfășura activități în acest dosar (…) Echipa de baschet, o chestiune cu care mă mândresc, 15 ani în care s-au făcut lucruri frumoase, performanță (…) În tot ceea ce am făcut acolo la Ploiești am încercat să nu încalc legea și să nu folosesc bani publici. Suportul către echipa care nu este a mea a fost acordat de primărie, pentru că doreau și dânșii să participe. Fenomenul era foarte bine văzut în Ploiești și orice primar încearcă să se lipească de elementele cu popularitate ridicată”, a declarat Sebastian Ghiță la intrarea în sediul instanței.

Sebastian Ghiță a fost trimis miercuri în judecată, sub control judiciar, pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit și spălare de bani, iar Iulian Bădescu, în prezent aflat în stare de arest în altă cauză, este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit, conform Agerpres.

Sebastian Ghiță, l-a instigat pe Iulian Bădescu, care avea calitatea de primar al Ploieștiului și ordonator principal de credite, să acorde o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei, unui club sportiv susținut de cel din urmă — CSU Asesoft Ploiești.

„Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins și primit de la inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situat în municipiul Ploiești, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi inculpați”, conform DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*