Ultimele Știri

Sebastian Ghiță o amenință pe șefa DNA: O anunț pe doamna Kovesi. Eu îmi aduc aminte zilele acelea, s-a mai întâmplat o chestiune

Sebastian Ghiţă

Sebastian Ghiță a făcut noi declarații cu privire la autodenunțul în care susține că Laura Codruța Kovesi și-a plagiat teza de doctorat. Acesta a povestit firul desfășurărilor evenimentelor la momentul în care teza de doctoral a șefei Direcției Naționale Anticorupție a fost verificată de către comisia tehnică.

„Sunt și eu om ca toți oamenii și m-am trezit într-o dimineață, am mers la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde am fost trimis în judecată, și am primit o decizie și în decizie scria negru pe alb că la Ploiești, în unul din dosarele în care sunt implicat, procurorii au obținut probe ilegale. Chestiunea asta a venit ca o confirmare a tot ceea ce am spus.

După această decizie ÎCJJ, am constata că trebuie să începem să spunem tot ce știm unii despre alții. Eu așa concep lucrurile și consider că această doamnă (Laura Codruța Kovesi – n.r.), fosta mea prietenă, susținută de mulți oameni să ajungă în acea poziție (șefia DNA – n.r.) a început să se vadă și pe dânsa și să le dea unora impresia că sunt deasupra legii și că pot face orice”, și-a motivat Ghiță decizia.

Sebastian Ghiță susține că teza de doctorat a șefei DNA nu a fost verificată de nimeni.

„O anunț pe doamna Kovesi că teza dânsei nu a fost niciodată verificată de nimeni și că dacă tot ne dăm toți așa curați și drepți și buni, nu văd de ce fuge de la i se verifica în mod real teza. Verificarea de atunci a fost o chestiune cu care noi (membrii comisiei de examinare – n.r.) am vrut să o ajutăm”, a adăugat acesta.

Acesta susține că profesorii universitari au ezitat să se implice în scandalul de plagiat al Laurei Codruța Kovesi, iar experții care au ajutat la întocmirea raportului tehnic nu au avut niciodată în față teza de doctorat.

„Eu îmi aduc aminte zilele acelea, s-a mai întâmplat o chestiune. Cu greu au vrut profesorii universitari să se amestece în această problemă, să se amestece în această chestiune cu plagiatul. Acești 3 experți și noi, care am ajutat la întocmirea raportului tehnic, nu am avut niciodată în mână lucrarea doamnei Kovesi. De fapt, raportul tehnic a vizat și conține critici, verifică ale normelor și metodologiilor de elaborare a tezelor de doctorat ale Universității de Vest din Timișoara. Experții tehnici s-au referit în raportul tehnic nu la lucrarea doamnei Kovesi, ci la normele de elaborare a tezelor de doctorat ale Universității de Vest din Timișoara, plus o concluzie: Că normele nu permit să se spună dacă doamna Kovesi a plagiat sau nu”, a recunoscut Sebastian Ghiță.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*