Ultimele Știri

Sebastian Ghiță neagă că îl cunoaste pe fostul director SC Hidro Prahova deși procurorii au interceptări telefonice

Sebastian Ghiță a negat faptul că îl cunoaște pe fostul director al SC Hidro Prahova Dumitru Pantea, acuzat de acesta că ar fi principalul denunțător în dosar. Procurorii au extins urmărirea penală împotriva sa pentru noi fapte de corupţie.

La ieșirea de la sediul Direcției Naționale Anticorupțieb Ploiești, deputatul Sebastian Ghiță, a declarat că nu îi cunoaste pe funcționarii de la Consiliul Județean Prahova și nici pe angajații SC Hidro Prahova. Prin urmare deputatul susține că nu avea cum să facă presiuni asupra unor oameni pe care nici nu a avut ocazia să îi cunoască personal. Sebastian Ghiță este acuzat și că a făcut presiuni pentru ca firma lui Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, să obţină contractul şi să deconteze fonduri europene derulate prin Hidro Prahova.

„Astăzi această chestiune Grosmann nici nu ştiu dacă mai are vreun prejudiciu. Nici nu ştiu dacă atunci când au făcut expertiza tehnică nu cumva nu au descoperit că lucrările erau făcute, că evită să spună domnii procurori. Dar, dacă mă întrebaţi, ceea ce au inventat atunci cu Grossmann şi cumnatul lui Ponta că nu şi-a făcut lucrările, astăzi, văd în expertiză că nu-i aşa. Astăzi văd că ei efectuaseră 70 la sută din lucrări şi primiseră 30 la sută din bani.Mai ştiu şi am mai spus faptul că eu l-am cunoscut pe cumnatul primului ministru al României după doi ani de zile. Că nu am cunoscut nici un funcţionar de la Hidro, nici astăzi nu-i cunosc. Nici pe martorii lor, nici pe martorii sub acoperire, nici pe funcţionari. Eu nu i-am cunoscut, darmite să numesc în funcţii sau să fac presiuni. Nici astăzi principalul denunţător care este protejat de procuratură, acel domn care a făcut Prahova să piardă 160 de milioane de euro, nici astăzi acel om nu este verificat de procurori”, a afirmat Sebastian Ghiţă la ieşirea de la DNA.

În perioada în care s-au încheiat contractele frauduloase, directorul SC Hidro Prahova a fost Dumitru Pantea, însă Sebastian Ghița susține că nu îl cunoaște chiat dacă procurorii DNA au interceptări ale unor discuții dintre Sebastian Ghița și Dumitru Pantea.

„Acest domn Pantea nu s-a întâlnit absolut niciodată cu mine, nu mă cunoaşte”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

În documente ale DNA apar interceptări ale unor discuţii dintre Sebastian Ghiţă şi Dumitru Pantea:
PANTEA DUMITRU : Alo, da!
GHIŢĂ SEBASTIAN : Domnu’ PANTEA, bună ziua!
PANTEA DUMITRU : Bună ziua! Vă salut domnu’ GHIŢĂ!
GHIŢĂ SEBASTIAN : Tovarăşul SEBASTIAN GHIŢĂ vă deranjează.
PANTEA DUMITRU : Da.
GHIŢĂ SEBASTIAN : Vreau să vă rog şi eu ceva din suflet!
PANTEA DUMITRU : Ia spuneţi!
GHIŢĂ SEBASTIAN : O situaţie importantă pentru judeţul nostru, pe care vreau să o aduc în atenţia dumneavoastră şi să vă rog tare mult să mă ajutaţi. E foarte important pentru mine!
PANTEA DUMITRU : Spuneţi-mi! Dacă se poate face ceva, cu multă plăcere.
GHIŢĂ SEBASTIAN : Îmi daţi voie să trimit doi domni la dumneavoastră, să discutaţi dumneavoastră părinteşte cu ei, să-i învăţaţi cum să facă cel mai bine? Vă rog eu mult, mult de tot!
PANTEA DUMITRU : Dar să vină repede, pentru că va trebui să plec.
GHIŢĂ SEBASTIAN : Într-o oră dacă ajung, 45 de minute – o oră?
PANTEA DUMITRU : Nu, e târziu, tre’ să fiu la Bucureşti.
GHIŢĂ SEBASTIAN : Păi, şi atunci, dacă veniţi în Bucureşti, nu vă opriţi şi pe la mine că sunt în Băneasa acolo? Vă zic eu unde când vă apropiaţi. 5 minute vă răpesc.
PANTEA DUMITRU : Bine. Bine.
GHIŢĂ SEBASTIAN : Şi vin eu cu ei la dumneavoastră.
PANTEA DUMITRU : Bine, bine!
GHIŢĂ SEBASTIAN : Vă rog eu mult de tot!
PANTEA DUMITRU : Deci la Băneasa acolo, da?
GHIŢĂ SEBASTIAN : La Băneasa acolo, da, şi bem o cafeluţă împreună. Dar cam când credeţi că ajungeţi, la ce oră?
PANTEA DUMITRU : Păi, eu plec în 5 minute, la…
GHIŢĂ SEBASTIAN : Da.
PANTEA DUMITRU : Deci să zic aşa, 12 jumate… la unu îmi termin treburile. La unu îmi termin treaba. Deci pe la unu, unu şi ceva, după ora unu.
GHIŢĂ SEBASTIAN : Deci la unu ne sunăm amândoi pe telefon.
PANTEA DUMITRU : Unu, unu jumate, da?
GHIŢĂ SEBASTIAN : Vă mulţumesc mult mult de tot.
PANTEA DUMITRU : Bine. La revedere!
GHIŢĂ SEBASTIAN : Să trăiţi! Sănătate!
PANTEA DUMITRU : La revedere!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*