Ultimele Știri

UPDATE: Procurorii cer arestarea lui Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiţă

Procurorii anticorupție cer din partea Parlamentului aviz pentru reținerea și arestarea lui Sebastian Ghiță. Deputatul este acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă, şantaj, folosirea de informaţii nepublice şi conducere a unei maşini fără permis.

Sebastian Ghiță a fost audiat într-un nou dosar de către procurorii anticorupție din Ploiești. În aceeași situație a fost și procurorul Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Conform unor surse judiciare, citate de Mediafax, Sebastian Ghiță a fost chemat pentru a fi audiat, în calitate de suspect, în dosarul „Lucian Papici”.

La intrarea la audieri, deputatul a declarat că nu ştie pentru ce a fost citat de către procurori.

În data de 3 martie, şeful Biroului de Investigare a Criminalităţii la Regimul Fondurilor Publice şi a Corupţiei din cadrul IPJ Prahova, Ştefan Dobre, şi şeful Poliţiei Ploieşti, Cristian Manea, au fost audiaţi, de asemenea, la DNA Prahova, în dosarul „Lucian Papici”.

În acest caz au mai fost audiaţi şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Prahova, Nicolae Zecheru, agentul Ionuţ Ciorobea de la Poliţia Economică, directorul adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul IGPR, Gheorghe Parepa, şi procurorul şef adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Liviu Tudose.

Audierile au avut loc în contextul în care ICCJ a confirmat redeschiderea urmăririi penale într-un dosar care vizează 13 persoane cu funcţii importante din judeţul Prahova, iar dosarul ar fi fost clasat, în 2014, de fostul procuror DNA, Lucian Papici.

În 2013, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a început cercetările într-un dosar evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 34 milioane de euro, în care erau vizate persoane cu funcţii importante din Prahova. Surse judicare declarau că, în urma cercetărilor efectuate în cauză, ar fi reieşit faptul că persoane cu funcţii importante din Poliţia Prahova şi structurile Parchetului ar fi dat informaţii din dosarele celor anchetaţi cu scopul de a tergiversa sau împiedica ancheta.

Lucian Papici, la acea vreme procuror DNA, care a anchetat presupusele fapte, a dispus clasarea dosarului, pe motiv că acestea nu se confirmă.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*