Ultimele Știri

Sebastian Ghiță a depus noi probe la Parchetul General

sebastian-ghita

Deputatul Sebastian Ghiță s-a prezentat marți la Parchetul General pentru a depune noi probe la dosarul în care s-a autodenunțat pentru că ar fi falsificat raportul de expertiză privind teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Nu este niciun act de răzbunare. Cât timp suntem cercetați și verificați în cadrul legii, nu cred că zicem nimic. Când se măsluiesc și se falsifică probe, trebuie să spunem ceva. Un procuror nu are voie să facă lucrul acesta”, a replicat Sebastian Ghiță.

Acesta a fost astăzi prezent și la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă unul dintre dosarele în care este acuzat de corupție.

„Am depus niște documente în sprijinul afirmațiilor mele care vizează participarea mea la acele întâmplări din 2012”, a spus Sebastian Ghiță, subliniind că îi va fi ușor procurorului de caz să stabilească ce persoane trebuie audiate în acest caz.

Ghiță susține că el și mai mulți demnitari ai statului român au falsificat și măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că șefa DNA nu a plagiat în teza de doctorat.

„Am venit să aduc un autodenunț care vizează felul în care eu, Sebastian Ghiță, și mai mulți înalți demnitari ai statului român au participat la măsluirea, la falsificarea raportului tehnic de expertiză ce vizează teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi. Eu am date, elemente și informații și vreau să le aduc la cunoștință Parchetului General, pentru că doar procurorul general al României sper că mai are posibilitatea și puterea să verifice așa ceva, care arată cum, în momentul în care s-a pus problema plagiatului tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, pentru a o proteja la acel moment, pentru că toți credeam că face un bine în România, am luat decizia ca acel raport tehnic în baza căruia consiliul acela de la minister a luat decizia că teza Laurei Codruța Kovesi nu este plagiată, am luat decizia să îl schimbăm”, declara atunci Ghiță.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*