Ultimele Știri

Se va relua votul dacă va fi declarată neconstituțională hotărârea Senatului în cazul Șova

Votul în cazul senatorului Dan Șova încă stârnește controverse. Mai mult, liberalii vor sesiza Curtea Constituțională deoarece, după părerea lor nu au fost întrunite condiţiile cerute de lege pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dan Şova.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, spune că, dacă hotărârea va fi declarată neconstituțională, votul în cazul lui Dan Șova trebuie reluat.

„Dacă am zice că e neconstituțional, cred că ar trebui să adopte altă hotărâre. Dacă hotărârea aia nu-i bună, dacă ar fi declarată că nu e bună, ar trebui să dea alta, nu?”, a afirmat șeful CCR.

Întrebat dacă într-o astfel de situație se va reinterpreta votul din 25 martie, Zegrean a spus că trebuie să se rejudece cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive în cazul Șova.

„Nu, să rejudece cererea aceea, mă gândesc așa. Altfel cum? Până acum, hotărârile Parlamentului care au fost declarate neconstituționale au fost refăcute, s-au luat alte hotărâri. Se reia totul de la capăt. Voi ați vrea să vă spun acum așa: dacă vine la noi dosarul acela și admitem, îl arestează pe Șova. Nu pot să vă spun așa ceva, pentru că nici nu-i adevărat. Deci se reia votul, se face altă hotărâre”, a explicat șeful CCR.

Hotărârea Senatului care constată că, prin votul din data de 25 martie, nu au fost îndeplinite condițiile pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova a fost publicată miercuri seară în Monitorul Oficial.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*