Ultimele Știri

Se trezește Basarabia! Vrem Unire, libertate, hoții, jos MAFIA, Plahotniuc la pușcărie…

basarabia

În jur de 5 mii de oameni au protestat duminică în centrul Chișinăului, cu ocazia împlinirii a 6 ani de la protestele din 7 aprilie, care ar fi trebuit să scape Republica Moldova de dictatura comunistă și să o aducă pe un făgaș al normalității, relatează independent.md.

Acțiunea, organizată de Platforma Civică Demnitate și Adevăr – DA, s-a desfășurat în Scuarul Catedralei și a fost urmată de un marș până la Parlament, acolo unde manifestanții au scandat împotriva tuturor celor 101 deputați „care își servesc propriile lor interese, dar nu cele ale cetățenilor”.

 

Ulterior, cele câteva mii de persoane participante la acțiune au sosit în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde au aprins lumânări în memoria victimelor protestelor din aprilie 2009.

basarabia

În luările de cuvânt manifestanții au condamnat felul în care la 6 ani de la proteste Republica Moldova s-a transformat dintr-un „stat comunist” în unul „oligarhic”, care a ajuns „să jefuiască proprii cetățeni” chiar mai mult decât se întâmpla în perioada 2001-2009.

Protestatarii au cerut „adevărul despre 7 aprilie 2009”, condamnarea celor vinovați pentru acțiunile de atunci, care au dus la devastarea instituțiilor statului și la moartea a mai mulți protestatari.

De asemenea, a fost condamnată actuala „guvernare oligarhică”, care a deturnat scopul tinerilor ce au protestat în a aprilie 2009 pentru a avea o țară europeană, dar au primit la schimb „un stat captiv”.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Se trezește Basarabia! Vrem Unire, libertate, hoții, jos MAFIA, Plahotniuc la pușcărie…

  1. Comunistii scoteau citeva zeci de oameni si li se facea pe plac, dar aici sunt cu mult mai mult de 5 mii, la fel de mult ,ca si la Marea Adunare Nationala si vocile lor sa nu fie auzite?

  2. ilie harmaniuc // 12 aprilie 2015 at 10:45 // Răspunde

    …daca nimereste-un discreierat de-alde brega in conducerea acestei tari se vor intimpla lucruri grozave………..probabil brega este la biserica azi,sarbatoreste pastele….ha,ha,ha,ha,ha……

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*