Ultimele Știri

Se schimbă etichetele alimentelor vândute în supermarket

Începând cu acestă lună, producătorii trebuie să schimbe etichetele produselor dacă vor să le mai comercializeze în supermarket-uri. 

Pe etichete trebuie menționat ce conțin produsele, literele și cifrele trebuie să fie mult mai mari și usor de citit. Mai mult, oficialii Uniunii Europene cer ca pe etichete să fie trecute și ingredintele care provoacă alergii. Acest lucru se va întâmpla și în cazul restaurantelor, astfel, pe meniuri vor fi trecute ingredintele care provoacă alergii. Fiecare produs ambalat va trebui să aibă o eticheta clară, pe care vor fi trecute detalii despre producător şi conţinut.

Pe această listă a produselor care provoacă alergii găsim peştele, susanul, alunele, dar şi glutenul şi dioxidul de sulf. Spre exemplu, pastele conţin gluten, laptele are lactoză, iar sucul are dioxid de sulf. Medicii spun că unul din patru români suferă de alergii. 

Prevederile europene vor intră în vigoare din luna decembrie, iar toate alimentele fabricate după această dată vor trebui să respecte legislaţia. În caz contrar, producătorii riscă amenzi de până La 50 de mii de lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*